Trimite unui prieten Printeaza pagina

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor initiaza programul "Cinstire si recunostinta"

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor a initiat vineri 06.05.2011, orele 13.30, la Clinica de Pediatrie, etaj 7 Institutul Clinic Fundeni programul "Cinstire si recunostinta" prin ceremonia de comemorare cu dezvelirea placii IN MEMORIAM DR. ION IVAN.

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, in semn de recunostinta fata de cei care si-au dedicat viata si cariera sanatatii si vietii oamenilor, a initiat un program privind cinstirea memoriei acestora, denumit "Cinstire si recunostinta pentru medicii, cadrele medicale si specialistii care si-au dedicat viata profesionala sanatatii si vietii oamenilor".

Acest program consta, in mare, in organizarea de ceremonii si amplasarea de monumente si placi comemorative, realizarea unui site cu istoricul sistemului de sanatate din Romania care va contine si pagini dedicate memoriei medicilor, cadrelor medicale si specialistilor care s-au remarcat prin fapte deosebite in domeniul sanatatii.

In acest sens, in data de 06 mai 2011, incepand cu ora 13:30, cu ocazia implinirii a 7 ani de la disparitia dintre noi a distinsului medic pediatru si prieten dr. Ion Ivan (1952-2004), in semn de adanca recunostinta pentru daruirea intregii sale cariere ingrijirii si salvarii copiilor bolnavi, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor cu sprijinul familiei Ivan, a conducerii Institutului Clinic Fundeni si a Clinicii de Pediatrie Fundeni, precum si cu sprijinul S.C. Marmura Pantelimon, a organizat ceremonia de comemorare, cu dezvelirea placii IN MEMORIAM Dr. ION IVAN.

In cadrul ceremoniei au luat cuvantul personalitati din lumea medicala, reprezentanti ai organizatiilor de pacienti si prieteni ai celui care a fost Dr. Ion Ivan, printre care: Dl. Prof. Dr. Constantin Arion (Seful Clinicii de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni), Dl. Dr. Gheorghe Chiriac-Babei, Dl. Prof. Jderu, Dl. Vasile Barbu ( presedinte ANPP), Dna Olga Cridland (presedinte Asociatia PAVEL), Dna. Dr. Dragan (reprezentant Colegiul Medicilor din Romania), Dl. Ganescu C. Radu (Presedinte Asociatia Pacientilor cu Talasemie), Dna. Maria Culescu (Presedinte Asociatia Mame) si multe alte personalitati din domeniul sanatatii.

Despre Dr. Ion Ivan:

S-a nascut la data de 21 octombrie 1952 in localitatea Matasaru, judetul Dambovita, a absolvit Facultatea de Medicina "Carol Davila" Bucuresti si a efectuat secundariatul in Clinica de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni - Bucuresti sub indrumarea Prof. dr. Gheorghe Goldis. A devenit medic specialist, medic primar, cadru didactic, doctor in medicina, apoi sef de sectie in cadrul aceleiasi clinici si a fost un bun colaborator cu alti specialist din din Institutul Clinic Fundeni. Si-a dat intreaga masura a vocatiei, a pasiunii si a pregatirii sale profesionale, in ingrijirea si salvarea copiilor bolnavi.

A cazut la datorie in data de 04 mai 2004, in mijlocul micutilor sai pacienti pe care i-a slujit cu devotiune, pana in ultima clipa.

Am spicuit din aparitiile din presa vremii cateva mesaje ale unor personalitati ale lumii medicale, pe care vi le redam:

"Ionut Ivan mi-a fost un eminent elev. A fost un stralucit medic pediatru care si-a daruit intreaga sa activitate ingrijirii si salvarii copiilor bolnavi. Si-a dedicat intreaga sa viata profesionala prestigiului Clinicii de Pediatrie Fundeni, pe care a slujit-o cu devotement. A fost un cadru didactic cu deosebite calitati pedagogice. A iubit copii bolnavi si acestia l-au iubit la randul lor. A condus cu deosebita competenta un domeniu important al patologiei pediatrice si al sanatatii publice din tara noastra: talasemiile si hemofilia", Regretatul Prof. Dr. Gheorghe Goldis.

"Doctorul Ivan lasa in urma o cariera profesionala de exceptie, indreptata spre alinarea suferintelor copiilor si desfasurata cu o demnitate si o bunatate sufleteasca rar intalnite. (...) Este greu sa aduni in cateva cuvinte o viata si, mai ales, cand este vorba de un mare om si de un medic deosebit", Prof. Dr. Constantin Arion.

"(...) Nelu a renuntat la orgoliul de a fi un nume, de a-i fi recunoscute meritele in profesie, jertfind totul, pentru a se apleca cu mila si cu daruire asupra micilor sai pacienti. A suferit si a murit cu fiecare, incercand sa le faca suferinta cat mai mica si sa smulga mortii cate unul. A incercat permanent sa fie om, sa inteleaga si sa ajute, iertand celor ce i-au gresit (...)", Dr. Gheorghe Chiriac-Babei

"(...) Dar si in cazul sau timpul n-a mai avut rabdare. Drumul s-a frant intr-o zi a lunii mai 2004. Destinul a facut ca acela ce devenise dintr-o speranta o indubitabila certitudine a generatiei mature a pediatriei actuale, sa cada la datorie, in mijlocul copiilor bolnavi din clinica, pe care i-a iubit si care aveau atata nevoie sa-l aiba inca multa vreme cu ei (...)", Dr. Sebastian Nicola

Va multumim pentru interesul manifestat, recunostinta aratata celor care isi dedica viata sanatatii noastre si sprijinul acordat in comunicarea acestui proiect si va tinem la curent cu toate actiunile A.N.P.P.!

06/05/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii