Trimite unui prieten Printeaza pagina

Asistenti medicali de excelenta

Asistentilor medicali le sunt recunoscute meritele profesionale.

20 de asistenti medicali pensionari, care s-au remarcat in perioada activitatii, au primit Diploma de excelenta din partea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania - Filiala Iasi.

Evenimentul a avut loc sambata, 14 mai, in cadrul conferintei Asistentii medicali si moasele, promotori ai sanatatii si calitatii, care s-a desfasurat la Hotel "Astoria" si a marcat Ziua Internationala a Asistentului Medical.

"Este un gest de respect si recunostinta din partea noastra fata de colegii care, timp de zeci de ani, au fost langa bolnavi si au facut tot posibilul pentru a le alina suferintele. Inmanam pentru prima data asemenea diplome asistentilor medicali pensionari si dorim ca acest eveniment sa devina traditie", a declarat Liliana Pintilie, presedintele OAMGMAMR Iasi.

"A fost o intalnire emotionanta. Nu am crezut ca voi fi chemata pentru a mi se recunoaste activitatea profesionala, 34 de ani de munca in Anestezie si Terapie Intensiva. A fi asistent medical de ATI inseamna multa munca, daruire, sa fii alaturi de pacient si de suferinta lui. Odata ce pacientul ajunge la tine, il tratezi, il ingrijesti si, la final, ai multumirea sufleteasca sa-l vezi iesind din spital pe picioarele lui. In ATI, unde se duce o permanenta lupta cu moartea, munca asistentului medical este inteleasa la adevarata ei valoare de catre bolnavi si rudele lor. Ma bucur ca reprezint aceasta profesie", a precizat Coca Sidorov, fosta asistenta-sefa a sectiei ATI a Spitalului de Urgente Iasi.

La conferinta, care a mai cuprins lucrari stiintifice si un program artistic, au participat 150 de asistenti medicali.

16/05/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii