Trimite unui prieten Printeaza pagina

Alte datorii din sistemul sanitar, achitate

Peste 1087 milioane de lei vor fi platite in aceasta luna de catre autoritatile sanitare in vederea stingerii datoriilor pe care le au la farmacii pentru plata medicamentelor compensate si gratuite.

Ministerul Sanatatii a solicitat la sfarsitul saptamanii trecute Ministerului Finantelor Publice deschiderea prevederilor bugetare pentru inca 704,1 milioane de lei din sumele prevazute la rectificare, care vor fi utilizate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru plata medicamentelor compensate si gratuite acordate in ambulator.

Aceste fonduri se adauga celor 383,5 milioane de lei, platite deja, in limita prevederilor aprobate in trimestrul al-III-lea, pentru stingerea partiala a arieratelor si obligatiilor de plata catre farmacii.

Ministerul Sanatatii a cerut, de asemenea, deschidere bugetara si pentru 134,4 milioane de lei, suma din care unitatile sanitare cu paturi vor achita obligatiile de plata inregistrate peste termenul de scadenta la data de 30 iunie 2010,aprobata de MS. Obligatiile de plata cuprind sumele datorate furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, altor furnizori de bunuri si servicii achizitionate.

La rectificarea bugetara din august 2010, Ministerului Sanatatii i s-a atribuit suma de 2,9 miliarde de lei, din care 859.9 milioane de lei vor fi transferati in bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru plata arieratelor spitalelor din toata tara, indiferent daca au fost descentralizate sau nu.

15/09/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii