Trimite unui prieten Printeaza pagina

Alegeri la Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Conf. dr. Ioan Andrei Veresiu a fost ales in unanimitate noul presedinte al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (FRDNBM). Prof. dr. Nicolae Hancu, unul dintre marii profesori care au deschis drumurile diabetologiei moderne in Romania, a fost desemnat Presedinte de Onoare al federatiei.

"Cel mai important obiectiv al mandatului meu este acela de a realiza aderarea Federatiei Romane de Diabet la Federatia Internatioanla de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice", a declarat noul presedinte al FRDNBM, Conf. dr. Ioan Andrei Veresiu. Totodata, acesta a reiterat dorinta de a continua proiectele incepute de Prof. dr. Nicolae Hancu in ceea ce priveste sprijinul acordat de catre federatie asociatiilor de pacienti cu diabet. "Imbunatatirea calitatii vietii pacientilor cu afectiuni de diabet si metabolice trebuie sa fie mereu in atentia noastra si tot timpul sa fim pregatiti sa oferim ingrijire europeana intr-un sistem sanitar romanesc", a mai declarat Conf. dr. I. A. Veresiu.

Noii membri ai consiliului de conducere a FRDNBM au fost alesi in urma voturilor unanime ale delegatilor asociatiilor membre. Astfel, noua structura administrativa a Federatiei Romane de Diabet il va avea ca prim vicepresedinte pe Prof. dr. Radu Lichiardopol. Vicepresedinti au fost alesi: Prof. dr. Mariana Graur, Prof. dr. Gabriela Roman, Prof. dr. Maria Mota, Elena Ghoerghita si Maria Mesaros. Secretar General a fost desemnata dr. Cornelia Bala.

Tot astazi, in cadrul celei de-a 8-a editii a Congresului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, s-au desfasurat alegerile Asociatiei Romane de Educatie in Diabet. Voturile au desemnat-o pe Prof. dr. Maria Mota noul presedinte al organizatiei. Aceasta a declarat ca "persoanele bolnave de diabet trebuie sa fie instruite, sa cunoasca boala de care sufera, lucru esential in eficientizarea demersului terapeutic".

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, precum si sedinta Asociatiei Romane de Educatie in Diabet s-au desfasurat in cadrul Congresului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Evenimentul se desfasoara la Cluj Napoca, in perioada 7-9 septembrie 2010.

13/09/2010 Sanatatea Press Group
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii