Trimite unui prieten Printeaza pagina

A inceput cea de a treia editie a caravanei educationale GeneratiaS

Bucuresti, 10 mai 2011 - Caravana GeneratiaS, prima caravana educationala de film pe teme de sanatate, a inceput astazi la Bucuresti, la Scoala nr. 75 "Leonardo da Vinci".

Dezvoltat la nivel national, proiectul GeneratiaS, doreste sa traga un semnal de alarma asupra pericolelor la care ne expunem, daca nu suntem constienti de ceea ce mancam si de stilul de viata pe care il adoptam. Dintre toate categoriile de varsta, tinerii sunt cel mai adesea "victimele" alimentelor nesanatoase. In dorinta de a-i convinge sa adopte un stil de viata sanatos, organizatorii au ales ca tema principala alimentatia sanatoasa. Subiectul le va fi prezentat tinerilor cu ajutorul specialistilor invitati la eveniment. Astfel, dupa proiectii, studentii si elevii vor avea ocazia sa participe la dezbateri si sa urmareasca prezentarile invitatilor speciali.

Caravana GeneratiaS se desfasoara in perioada 10 - 31 mai, iar traseul include orasele: Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Pitesti. Mai multe detalii despre programul caravanei, dar si despre filmele care vor fi proiectate, sunt disponibile pe www.generatias.ro.

Prima intalnire cu elevii a avut loc astazi, la Scoala nr. 75 "Leonardo Da Vinci". Dialogul a fost in egala masura interactiv si distractiv.La proiectii au participat clasele intai si a sasea. Copiii au povestit ceea ce inseamna un mic dejun sanatos in viziunea lor si au aflat cat de importante sunt laptele si produsele lactate de la specialistii Danone, prezenti la eveniment. Chiar daca sunt inca mici si sunt doar musafiri in bucatarie, Zepter le-a dezvaluit cate ceva despre cum putem gati sanatos.

A doua editie Generatia S a avut loc in perioada 15 - 25 noiembrie 2010. Peste 1.700 de tineri au participat la eveniment si au aflat informatii utile despre nutritia echilibrata si afectiuni dermatologice si au interactionat cu specialisti in domeniu. Organizatorii caravanei au realizat un sondaj pe un esantion reprezentativ (240 elevi si studenti din orasele in care a ajuns caravana - Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov), menit sa evidentieze perceptia tinerilor asupra problemelor de natura dermatologica si a obiceiurilor alimentare dar si care sunt principalele surse de informare in ceea ce priveste tema sanatatii. Astfel, pentru studenti, principalele surse de informare, cand au o problema de sanatate, sunt internetul (67.9%) si familia (43.3%). Elevii au mai mare incredere in sfaturile familiei (67.7%) si le prefera informatiilor gasite pe internet (31.25%), in mass-media (12.5%) sau sfaturilor primite de la prieteni (4.2%). In ceea ce priveste nutritia, tinerii cunosc bine piramida alimentara (69.5%) si cei mai informati sunt studentii (76.86%). Majoritatea tinerilor cunosc pasii corecti in ingrijirea tenului (studenti - 79.1%; elevi - 72.9%).

Maine caravana va sosi la Universitatea Romano- Americana, unde studentii sunt asteptati incepand cu ora 15.00 in sala 520 sa discute despre sanatate si echilibru cu Mihaela Feodorof si Florentina Opris.
Joi, pe 12 mai, incepand cu ora 10.0, organizatorii viziteaza copiii de la Gradinita Elite.
Ultimul eveniment marca Generatia S din Bucuresti are loc tot joi, 12 mai, incepand cu ora 12.00, la Colegiul National "Matei Basarab".

Pentru aceasta editie, organizatorii au ales filmul documentar "Alimentele - Suntem ceea ce mancam", un adevarat ghid alimentar. Filmul este oferit de catre revista Terra Magazin, partener al proiectului.

GeneratiaS, prima caravana educationala de filme cu teme despre sanatate, face parte dintr-un proiect pilot denumit Better Education Through Innovation. Guerilla Verde, caravana educationala pe teme ecologice, este un alt proiect din cadrul BETI, care isi propune sa ajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie.

GeneratiaS este un proiect sustinut de Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Colegiul Medicilor, COPAC - Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, primariile locale din orasele aflate pe traseul caravanei (Pitesti, Brasov si Ploiesti), Asociatiile APAH, Ecoterra, Universitatea Romano-Americana, Colegiul National "Matei Basarab", Scoala nr. 75 "Leonardo da Vinci", Gradinita Elite, Colegul National "Jean Monnet" Ploiesti, Colegiul National "Dr. I. Mesota" Brasov, Facultatea de Medicina - Universitatea "Transilvania" Brasov, Universitatea "Constantin Brancoveanu" Pitesti, Colegiul National Liceal "Al. Odobescu" Pitesti.

Cu sprijinul: Danone si Zepter International Romania.
Parteneri media: Agentia de media OMD Romania, Adevarul de seara, Editura Amaltea, Practica Farmaceutica, Practica Medicala, Revista Romana de Pediatrie, Revista Medicala Romana, Info-Sanatate, Sensotv.ro, zoom, Pharma Business, Pharma Food, Farmacia ta, Medic.ro, Gineco.ro, Oncolog-Henatolog.ro, Versa media, Slab sau Gras, Zile si nopti, studentie.ro, calificativ, ro.

Program GeneratiaS III

Bucuresti
10 mai ora 09.00 Scoala nr. 75 "Leonardo da Vinci", str. Petrascu Gheorghe, nr. 49, sect. 3
11 mai ora 15.00 sala 520 Universitatea Romano-Americana, Bd. Expozitiei, Nr.1B, Sector 1, cod 012101
12 mai ora 10.00 Gradinita Elite, Strada Lanariei nr. 136, Sector 4
12 mai ora 12.30 Colegiul National "Matei Basarab", Strada Matei Basarab, nr. 32, sector 3

Ploiesti
16 mai ora 12.00 Colegiul National "Jean Monnet", Strada Nicolae Iorga 7

Brasov
25 mai ora 14.00 Colegiul National "Dr. I. Mesota", Str. Bihorului nr.3 cod postal 500209
26 mai ora 11.00 sala P3 I Facultatea de Medicina, Universitatea Transilvania,

Pitesti
31 mai ora 12.00 Colegiul National Liceal "Al. Odobescu", str. Pescarilor nr.20
31 mai ora 16.00 Universitatea Constantin Brancoveanu

Contact
Ileana Timofte - Account Manager
Mobile: + 40 722 661 250
phone/fax : + 40 311 074 173
E-mail : ileana.timofte@imagefactory.ro
web: www.imagefactory.ro
web: www. generatias.ro

10/05/2011


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii