Trimite unui prieten Printeaza pagina

Congestia hepatica

Congestia hepatica reprezinta stagnarea sangelui care intra in ficat.

Ficatul este unul dintre cele mai importante si active organe ale corpului. Principala sa functie este de a indeparta toxinele din organism. Cand ficatul este suprasolicitat aceasta functie poate fi alterata, provocand aparitia congestiei hepatice.

Cauze

Incapacitatea ficatului de a detoxifia corespunzator deseurile (substantele nocive din organism). Cand exista un aport excesiv de toxine in sange, este posibil ca ficatul sa nu functioneze corespunzator, cauzand congestie heptica.

Afectarea sau blocarea fluxului biliar. Aportul redus de bila poate fi cauzat de un posibil calcul biliar sau o afectiune medicala severa. O astfel de situatie poate determina oboseala hepatica datorita cresterii nivelului de toxine din sange care poate duce contaminarea intregului organism. De asemenea, pot aparea si alte probleme medicale, precum probleme respiratorii sau dermatologice, iar bolnavul poate creste in greutate.

Excesul de carbohidrati din dieta. Alta problema care poate determina congestie hepatica este excesul de carbohidrati din dieta. Ficatul este responsabil de metabolizarea carbohidratilor si de mentinerea unui nivel corespunzator al glicemiei. In cazul in care nivelul de glucoza din sange este scazut, ficatul poate descompune glicogenul si elibera astfel energie in organism. Insa, daca glicemia este ridicata, ea poate afecta functionarea corespunzatoare a ficatului si poate provoca congestie hepatica.

Insuficienta cardiaca. Insuficienta cardiaca dreapta poate cauza congestie hepatica.


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii