Trimite unui prieten Printeaza pagina

Sfecla rosie

Avand originea intr-o specie spontana din bazinul mediteranean , Sfecla rosie s-a cultivat inca din sec. II - III ale erei noastre.

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Continutul in proteine este de 1-1,8%, cca 6% hidrati de carbon, cca 60 mg% sodiu, 260 mg% potasiu, 25 mg% calciu, 35 mg% fosfor, 0,7% fier si numeroase microelemente, dintre care unele rare: rubidiu si cesiu, alaturi de cupru, magneziu, brom, zinc. Continutul in vitamine este scazut: 2 mg% vitamina A, 0,02-0,03 mg% vitamina B1 si B2, cca 0,2% niacina si doar 10 mg% vitamina C. Valoarea energetica este de cca 30 kcal la 100 g.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Sfecla rosie este utila in colite, enterite si tuberculoza. Se recomanda consumarea ei in timpul edemelor, epidemiilor de gripa, si chiar in cancer. Ea constituie si un adjuvant in tratamentul hipertensiunii. Este contraindicata in diabet.

MOD DE INTREBUINTARE

Consumata ca atare in salate si in alte preparate culinare. Fiarta sau coapta, isi pierde din proprietatile terapeutice.

Suc de Sfecla rosie, simplu sau in combinatie cu cel de castraveti si morcovi. Se bea dimineata, 100-150 ml.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii