Trimite unui prieten Printeaza pagina

Piersicul

Piersicul a fost adus in Imperiul Roman din Persia, de unde ii vine si denumirea Latina, insa aceasta n-a fost decat o halt ape drumul raspandirii sale, originea trebuind s-o cautam in China, cu peste 4 milenii in urma. Fructele sunt foarte digestibile, insa proprietatile medicinale sunt modeste.

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Proaspete, au 85-89% apa. Fructele contin numai 0,7% proteine, 10% hidrati de carbon, acizi organici, saruri minerale: Sodiu, Potasiu (200 mg%), Calciu, Fosfor, Fier, Iod, vitamina A, B1, B2, niacina si cca 9 mg% vitamina C.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Intern. Datorita digestibilitatii ridicate a pulpei, piersicile faciliteaza digestia, usurand la maximum travaliul musculaturii aparatului digestiv, recomandandu-se persoanelor in varsta, debile, dispeptice. Fierte sunt mai bine tolerate.

Ele sunt si usor laxative, insa mai accentuat diuretice si depurative, fiind recomandate in dieta celor cu litiaza urinara, guta, reumatism.

Cosmetica. Piersicile pot constitui si ele un remediu pentru curatirea tenului.

MOD DE INTREBUINTARE

Consumate ca atare, sub forma de suc si compot.

Masti cosmetice din frunze zdrobite.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii