Trimite unui prieten Printeaza pagina

Laurul (Datura stramonium)

Planta erbacee anuala cu inaltimea de 1-1,5 m, ce face parte din familia Solanaceae. Prezinta radacina pivotanta, putin ramificata, si tulpina dreapta si neteda.

Frunzele sunt mari, ovale, dispuse altern, cumarginea ascutit dintata, la baza ingustate spre petiol. Suprafata superioara a limbului este verde inchisa, iar cea inferioara - gri, cu nervura puternic evidenta.

Infloreste toata vara. Florile sunt mari, de culoare alba, in forma de palnie, scurt pedunculate, situate la baza ramificatiilor sau la subsuara frunzelor superioare. Caliciul este lung, tubular, in 5 muchii.

Fructul are forma de capsula ovala, acoperita cu ghimpi tari si grosi. In capsula se dezvolta multe seminte rotund reniforme, iar la coacere sunt de culoare neagra.

In scopuri terapeutice se folosesc frunzele de laur, care se colecteaza de la inceputul infloririi pana la sfarsitul perioadei de vegetatie, pe timp uscat.

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Toate partile plantei contin alcaloizi toxici: hiosciamina, scopolamina si atropina. In frunze au fost gasite substante tanante si ulei eteric in cantitati mici.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Laurul are proprietati calmante si spasmolitice. Preparatele din frunzele de laur se folosesc in cazul astmului bronsic, bronsitelor si tusei convulsive.

Preparatele plantei pot fi aplicate numai dupa indicatia si controlul medicului.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii