Trimite unui prieten Printeaza pagina

Fitoterapia in hipotonia sanilor ("sani lasati")

In mod normal, majoritatea femeilor isi pastreaza multi ani forma, marimea si tonusul sanilor.

Aceasta depinde de elasticitatea si tonusul pielii, de structura tesuturilor glandulare, adipoase, conjunctivale si musculoase, ca si de pozitia corecta a coloanei vertebrale, aceasta din urma contribuind la ceea ce in mod curent se numeste "tinuta feminina" sau "bust".

Nu se iau in considerare modificarile naturale care survin dupa un numar mare de nasteri sau dupa instalarea menopauzei. Ne vom referi la perioada in care femeia, intre 18-40 ani, poate sa-si pastreze un bust frumos, prin respectarea unor reguli simple de conduita: pastrarea verticala a coloanei vertebrale, o alimentatie echilibrata, gimnastica respiratorie (in special diafragmatica), masaje calde si reci cu plante medicinale.

Fitoterapia recomanda, pentru mentinerea tonusului tesutului adipos, muscular si conjunctiv, plante medicinale bogate in acid silicic, in taninuri si in uleiuri esentiale. Si toate acestea se regasesc in urmatoarea formula:

Radacina de Boz 10 g
Radacina de Albastrele 5 g
Radacina de Osul iepurelui 10 g
Radacina de Violete 5 g
Radacina de Lemn dulce 10 g
Radacina de Coada soricelului 5 g
Radacina de Soc 10 g
Volbura 10 g
Radacina de Brusture 5 g
Radacina de Papadie 10 g

Din aceasta complexa formula se prepara un decoct (10 minute) folosind o lingura de amestec de plante la o cana cu apa, din care se beau 2-3 cani pe zi.

Pentru uz extern, cantitatea de amestec din aceleasi plante este insa dubla, deci 2 linguri la o cana. Se aplica pe sani comprese caldute, de 2 ori pe zi, care se tin timp de 10 minute. Se acopera compresele cu o flanela sau prosop, pentru a le mentine cat mai mult la temperatura corpului. Se face apoi masajul usor al sanilor cu o crema pe baza de lanolina

Dintre alimente, o reteta culinara merita o atentie deosebita din partea reprezentantelor "sexului frumos". Ea consta in prepararea unei salate din telina, patrunjel si pastarnac, la care se adauga ulei, sare, piper, dupa gust. Se consuma zilnic intre mese sau ca garnitura la alte alimente servite la mesele principale.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii