Trimite unui prieten Printeaza pagina

Curmalul

Palmier exotic cu port arborescent, raspandit in zona tropicala, subtropicala sau chiar mediteraneana (Algeria, Tunisia).
Curmalele - fructele Palmiernlui - au fost numite "hrana pamantului".

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Apa 24-33%, proteine 2%, hidrati de carbon cca 50%, saruri minerale, derivati cumarinici, vitamine: A, D, B1, B2. Continutul in fier este de 4-5 mg%, iar in magneziu de 63 mg%. Valoarea nutritiva este exprimata in 350 kcal la 100 g fructe uscate.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Curmalele au proprietati pectorale si emoliente apreciabile, favorizand expectoratia, tonic-nervine si musculare.

Sunt recomandate in perioada de crestere, in sarcina si dupa bolile infectioase.

Dau rezultate bune in astenie fizica si intelectuala si in anemie.

MOD DE INTREBUINTARE

Consumate ca atare.

Infuzie din 50 g la un litru de apa, bandu-se 2-3 cani pe zi.

Observatii. Samburii de Curmal se pun la germinat in ghivece si se uda din cand in cand. Germineaza dupa 3-4 luni si se obtin palmieri ornamentali pentru interior.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii