Trimite unui prieten Printeaza pagina

Iasmina, un suflet pur si iubitor

Vazand acest copil minunat te intrebi de ce un copil atat de fumos si talentat trebuie sa sufere atat de mult... Iasmina, o fetita de numai 12 ani care desi tarieste in intuneric, a primit de la Dumnezeu harul de a pune pe hartie poezii scrise cu sufletul. Fundatia PITICOT isi doreste sa o ajute pe Iasmina ca intr-o zi sa-si poata citi si ea poeziile.
30.05.1998, o zi de fericire si implinire pentru familia David: venea pe lume fetita lor mult asteptata. Un copil normal, o nastere fara probleme...un motiv de bucurie. Aparitia icterului mai pronuntat a dus la nenorocirea fetitei. Aflandu-se in incubatorul cu lampi, bandajul i s-a desprins, iar razele i-au afectat ochisorii. La 2 luni, descoperind ca Iasmina nu vede nici macar lumina, parintii au dus-o la Cluj unde I s-au facut injectii in ochi. In urma acestui tratament pupila a inceput sa reactioneze si a zarit lumina.

Fiind diagnosticata cu atrofie de nerv optic, au urmat ani de disperare si de cautare a mai multor opinii. Iasmina impreuna cu parintii a strabatut spitalele din Romania cautand o rezolvare pe care nu au gasit-o: Spitalul Militar din Cluj, Spitalul Militar din Bucuresti, Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti, precum si Spitalele din Timisoara si Sighet. Iasmina a urmat un tratament cu acupunctura 7 ani, in urma caruia nu au fost rezultate vizibile.

Acum Iasmina isi doreste sa ajunga la clinica Xcell Center din Dusseldorf (Germania), unde i se va face un tratament cu celule stem (adulte- recoltate din maduva pacientilor) in speranta ca i se va regenera partea de nerv optic care ii lipseste. Tratamentul costa 10.500 de euro la care se vor mai adauga cheltuieli legate de transport si cazare timp de 5-7 zile cat vor dura sedintele de injectare a celulelor recoltate. Costul total aproximativ ar fi de 11.850 euro.
Iasmina are 12 ani si nu a vazut inca lumina soarelui si frumusetile ce o inconjoara, dar mai ales nu a zarit chipul drag al mamei. Inchideti ochii pentru o clipa si ganditi-va cum ar fi sa traiti o viata in intuneric...Dati-i sansa acestui suflet sa vada ce vedem si noi!

O, mama!
Azi e ziua ta,
Iti daruiesc inima mea
O floare vreau sa-ti daruiesc
Sa-ti dovedesc cat te iubesc!

O, mama draga!
Eu ti-as da: sanatate, fericire
Si in suflet sa ai iubire!
Si putere foarte multa
Fiindca tu esti mama buna!

David Iasmina

Donatiile se pot face in conturile Asociatiei PITICOT:

cont bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX - cont in LEI
sau
RO57BTRL00504205i98626XX - cont in EURO
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pentru cazul David Iasmina .

Cei interesati pot contacta Asociatia PITICOT la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

09/08/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii