Trimite unui prieten Printeaza pagina

FORUMUL DIABETICILOR DIN ROMANIA - Turda, 18-20 Martie 2010

Motto: "Continuam! Nu avem dreptul sa renuntam. Nobletea muncii albinei este mierea!...Dar arma ei este acul!"

Fundatia Speranta Diabeticilor Turda organizeaza "Forumul Diabeticilor din Romania" intre 18-20 martie 2010, la Turda (Hotel Sun Garden).
Forumul urmareste informarea membrilor Fundatiei din doua perspective: medicala (diagnostic, metode de tratament, etc) si administrativa (criterii de acceptare dosare, asociatii de pacienti). De asemenea, in cadrul Forumului se vor prezenta realizarile Fundatiei pe anul 2009 si strategia pe 2010, parteneriatele realizate, dar se va aborda si relatia medic-pacient-farmacist in managementul diabetului.
Dezbaterile din cadrul Forumului vor avea ca scop conturarea unei strategii multidisciplinare astfel incat bolnavul de diabet sa poata duce o viata normala, ramanand activ si folositor comunitatii din care face parte.
Forumul va reuni atat voluntari din cadrul Fundatiei, persoane diagnosticate cu diabet si apartinatori, cadre medicale si universitare, farmacisti, nutritionisti si psihologi, precum si reprezentanti ai companiilor farmaceutice si ai centrelor speciale de tratament al diabeticului.
Se vor aduce in discutie teme precum: rolul OTC-urilor si suplimentelor alimentare in tratamentul diabetului, managementul diabetului si modalitati de automonitorizare, dieta si alimentatia, psihologia diabeticului si rolul familiei, diagnosticul precoce, diabetul in sarcina, situatia diabeticilor din Romania si accesul la tratament, beneficiile si serviciile oferite in cadrul Fundatiei "Speranta Diabeticilor" Turda, precum si demersurile pentru imbunatatirea Programului National de Diabet.
In cadrul Forumului se va lansa revista trimestriala "Diabeticii azi". Publicatia va contine sfaturi si noutati despre diabet si tratamente, informatii utile despre consultanta psihologica si juridica, testimoniale ale membrilor Fundatiei in ceea ce priveste experienta proprie in managementul diabetului, notiuni de nutritie si intretinere fizica pentru bolnavul de diabet, medicina alternativa si importanta controlului periodic in diabet. Comitetul editorial este format din redactorul sef Eugen Florea, redactorul sef adjunct Maria Angela Mesaros, supervizor stiintific prof. univ. dr. Nicolae Hancu.
Fundatia "Speranta Diabeticilor" este membru fondator al Federatiei Romane de Diabet Boli de Nutritie si Metabolice, membru fondator al Coalitiei Asociatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania si membru al Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania, a carei presedintie o detine din anul 2007.
Intreaga activitate a Fundatiei se bazeaza pe munca de voluntariat. Membrul fondator al Fundatiei este Maria Angela Mesaros, in prezent presedinte al acestei Fundatii, presedinte al Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania si vicepresedinte al Federatiei Romane de Diabet, Boli de Nutritie si Metabolice.
Perioada de inceput de an este una deosebit de activa pentru Fundatia "Speranta Diabeticilor" din Turda.
Incepand cu luna ianuarie 2010, se va desfasura programul finantat de Raiffeisen Bank, intitulat "Consiliere informationala si medicala", la care vor participa 25 de pacienti cu diabet zaharat, selectionati din municipiile Turda si Campia Turzii, care la finalul desfasurarii acestui proiect (luna martie), in cadrul Forumului National al Pacientilor cu Diabet, din perioada 18-20 martie 2010 la Turda, vor primi 25 de glucometre si testele aferente unei monitorizari adecvate a glicemiei.

Fundatia "Speranta Diabeticilor" Turda si Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania vor participa la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti din Romania

Fundatia "Speranta Diabeticilor" Turda in calitate de membra a Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania (F.A.D.R.), federatie care face parte din Consiliul Director al Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (C.O.P.A.C.) anunta desfasurarea "Forumului National al Asociatiilor de Pacienti", care va avea loc la Bucuresti in perioada 5-7 martie 2010. La acest forum vor participa toti reprezentantii asociatiilor care formeaza F.A.D.R, alaturi de alte asociatii afiliate si neafiliate COPAC.

Incepand din luna ianuarie 2010, firma Houston NPA a lansat campania "Inscrie-te in Asociatia de Pacienti!" (www.asociatiidepacienti.ro), care isi propune cresterea numarului de membri ai asociatiilor de pacienti sau chiar infiintarea de noi asociatii. Aceasta initiativa a aparut in urma problemelor care persista in domeniul sanatatii, in special in domeniul programelor nationale, a caror existenta este amenintata de lipsa finantarii pentru sanatate incepand cu 1 iulie 2010, conform comunicatului remis de Biroul de Presa al Colegiului Medicilor din Romania, in care se precizeaza ca "alocarea a 3,6% din PIB plaseaza Romania pe ultimul loc in cadrul statelor membre UE in ceea ce priveste finantarea sistemului de sanatate. (...) Sumele insuficiente alocate prin proiectul de buget vor conduce in mod concret la scaderea calitatii serviciilor medicale si la punerea in pericol a sigurantei pacientilor. De aceea, acest demers se bucura de sustinerea Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (C.O.P.A.C.) care reprezinta interesele a peste 3,5 milioane de cetateni, a declarat Cezar Irimia, presedintele COPAC."

Vom reveni in timp util cu informatii detaliate privind Forumul National al Asociatiilor de Pacienti de la Bucuresti din 5-7 martie 2010, precum si despre organizarea, desfasurarea si concluziile Forumului National al Diabeticilor din 18-20 martie 2010, organizat la Turda.

16/01/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii