Cabinet de audiologie / aparate auditive - Audio life

testarea auzului

Cu ajutorul audiogramei se stabileste localizarea sediului pierderii auditive: · atunci cand este afectata urechea externa sau medie, vorbim despre o hipoacuzie de transmisie. In aceasta situatie pacientul isi poate recapata auzul printr-o interventie chirurgicala. · in cazul in care audiograma indica afectarea urechii interne sau a nervului auditiv, vorbim de o hipoacuzie neurosenzoriala. In aceste cazuri este necesara compensarea pierderii auditive cu ajutorul unor amplificatoare de sunet: aparatele auditive sau proteze auditive.

protezare auditiva

Un aparat auditiv, cunoscut sub denumirea de proteza auditiva, este un dispozitiv electronic care de cele mai multe ori este purtat dupa ureche si este format dintr-un microfon, un receptor (difuzor) si un microcip amplificator alimentat de baterie. Ce face un aparat auditiv? In momentul aparitiei hipoacuziei, sunetul este dificil de auzit si este distorsionat. Cand raman doar cateva corzi, sunetul rezultat este doar un zgomot, care nu seamana deloc cu sunetul real. Acest lucru se intampla la nivelul urechii interne ale carei celule sunt deteriorate. Din aceasta cauza sunetul trebuie prelucrat cu ajutorul aparatului auditiv astfel incat sa fie cat mai natural.

aparate auditive

accesorii, baterii

Adauga Cabinete & Clinici

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii