Trimite unui prieten Printeaza pagina

Un numar de 55 aparate EKG achizitionate in anul 2008 de Ministerul Sanatatii printr-un program al..

Comisia desemnata in luna mai de ministrul Sanatatii, CSEKE Attila sa identifice si sa analizeze situatia echipamentelor medicale care au fost achizitionate in ultimii ani din fondurile Ministerului Sanatatii si care sunt nepuse in functiune sau puse in functiune si neutilizate din diverse motive, a finalizat raportul privind aparatele utilizate in investigarea sistemului cardiovascular uman.

Aparatele EKG au fost cumparate pentru a fi utilizate in Compartimentele de Primiri Urgente (CPU) din unitatile sanitare aflate in localitatile mici. Deoarece directiile de sanatate publica au solicitat in unele localitati mai multe dispozitive decat era necesar, o parte dintre aparate a ramas neutilizata sau nu a fost folosita la capacitatea normala de lucru.

Ca urmare, aparatura neutilizata va fi redirectionata catre sectiile de primiri urgente, ATI si cardiologie care au nevoie de electocardiografe din spitale judetene sau municipale aflate tot in judetele unde functioneaza compartimentele de primiri urgente.

De exemplu, in judetul Arad au fost solicitate 2 aparate EKG pentru Spitalul Orasenesc Lipova. Unul dintre acestea va fi redistribuit la Spitalul Judetean Arad - sectia de cardiologie. La fel si in judetul Braila, au fost repartizate la cererea DSP un numar de 2 electrocardiografe la Spitalul Orasenesc Faurei. Unul dintre aceste dispozitive va fi redistribuit in acelasi judet, la spitalul Judetean de Urgenta Braila - sectia UPU. In Dolj, unul dintre cele doua aparate aflate in dotarea Spitalului Municipal Calafat va fi transferat catre Spitalul Judetean de Urgenta Craiova-sectia UPU.

02/07/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii