Trimite unui prieten Printeaza pagina

Un nou tratament endoscopic al REFLUXULUI VEZICOURETERAL la copii este disponibil in Romania

Refluxul vezicoureteral (RVU) este un fenomen patologic ce consta in pasajul retrograd al urinii din vezica in ureter si de aici in caile excretorii superioare, avand drept efect suferinta renala.

Tratamentul endoscopic presupune injectarea endoscopica de a unui hidrogel (VANTRIS) la nivelul jonctiunii vezicoureterale, in scopul realizarii unui suport solid care va impiedica refluxul prin orificiul ureteral, imbunatatind mecanismul de valva antireflux.

Acest hidrogel contine particule de copolimer poliacrilat/polialcool intr-o solutie purtatoare formata 40% din glicerol. Dupa implantare solutia purtatoare este eliminata de sistemul reticuloendotelial si secretat la nivelul rinichilor. Particulele raman pe loc asigurand un efect de umplere permanent.
Proprietatile fizico-chimice fac produsul stabil in conditiile de temperatura si variatii de pH ce se pot intalni la nivelul tesuturilor tratate.
Particulele de hidrogel respecta in totalitate cerintele unui biomaterial ideal:
- nontoxic, nonpirogenic, nonhemolitic, noninflamator;
- nonalergenic, noncarcinogen, nonteratogen, noncititoxic;
- eficace: absenta migratiei, sigur, durabil si usor de implantat;
- biocompatibil.

Macroparticule
Sub presiune macroparticulele isi modifica forma putand fi injectate printr-un ac extrem de fin - 23G
Cand sunt implantate la nivelul jonctiunii vezicoureterale macroparticulele Vantris actioneaza ca un departator crescand volumul si corectand astfel anatomia meatului si a segmentului distal al ureterului. Se creaza astfel conditiile impiedicarii refluxului vezicoureteral.
Particulele cresc volumul tisular si induc in jur formarea unui tesut fibrotic gros de circa 70 microni.

Beneficiile tratamentului endoscopic:
Este o procedura minim invaziva;
Tratamentul se poate efectua in conditii de ambulator;
Prezinta rezultate imediate;
Elimina riscurile si complicatiile chirurgiei deschise;
Prezinta costuri de spitalizare reduse.

Efect durabil.
Studii clinice au dovedit ca utilizarea acestui produs a avut rezultate comparabile cu chirurgia deschisa la pacientii cu reflux vezicoureteral de grad mediu.

Produsul va fi disponibil in Romania incepand cu 1 septembrie 2010 prin Biotechnic.

28/08/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii