Trimite unui prieten Printeaza pagina

Societatea Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI) organizeaza cea de-a 4a editie a Crosului Inimii

Societatea Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI) organizeaza cea de-a 4a editie a Crosului Inimii, eveniment care are ca scop constientizarea populatiei asupra riscului bolilor cardiovasculare - principala cauza de deces in Romania - si promovarea unei vieti sanatoase prin sport.

Acesta se va desfasura Duminica, 9 octombrie 2011, in Parcul Copou, de la ora 10:00, cu sprijinul Primariei Iasi si este preilejuit de Ziua Mondiala a Inimii.

Ziua Mondiala a Inimii a fost creata in vederea constientizarii populatiei cu privire la numarul deceselor anuale datorita afectiunilor cardiovasculare, aceste afectiuni fiind cauza principala de deces.

Rolul nostru este acela de a face cunoscut faptul ca aproape 80% din bolile cardiovasculare pot fi prevenite prin renuntarea la fumat, sedentarism si alimentatie necorespunzatoare, motiv pentru care asteptam un numar cat mai mare de participanti carora sa le verificam valoarea tensiunii arteriala si indicele de masa corporala.

Crosul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, iar in anii precedenti au alergat peste 200 de participanti.

Pe langa desfasurarea efectiva a crosului, voluntarii SSMI vor fi in parc si vor masura tensiunea arteriala, vor da un pahar cu apa si vor imparti mii de pliante despre preventia bolilor cardiovasculare tuturor trecatorilor din Parcul Copou.

Crosul se va desfasura in mai multe etape, adaptandu-se numarul de ture in functie de varsta si sexul participantilor si acordand premii pentru fiecare dintre aceste categorii.

Asteptam asadar in parcul Copou, pe 9 octombrie, un numar cat mai mare de oameni sa manifeste alaturi de noi pentru un mod de a trai mai sanatos!!

05/10/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii