Trimite unui prieten Printeaza pagina

Securitatea lucrarilor de mentenanta ocupa primul loc pe ordinea de zi in cadrul Saptamanii europene

Securitatea lucrarilor de mentenanta va fi in centrul atentiei la Saptamana europeana pentru securitate si sanatate in munca de anul acesta care incepe luni, cu sute de conferinte, expozitii si sesiuni de formare - organizate de Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca (EU-OSHA) si partenerii acesteia - desfasurate in peste 30 de tari din intreaga Europa.

Dl Jukka Takala, directorul EU-OSHA, a afirmat ca, avand in vedere procentul de 20% de accidente de munca asociate cu lucrarile de mentenanta, este clar ca securitatea lucrarilor de mentenanta este o componenta esentiala a campaniei "Locuri de munca sigure si sanatoase". "Studiile stiintifice arata, de asemenea, ca bolile profesionale si problemele de sanatate legate de munca, ca azbestoza, cancerul, problemele de auz si afectiunile musculo-scheletice, sunt mai frecvente in randul lucratorilor din mentenanta, a afirmat el. Pentru sanatatea si securitatea tuturor lucratorilor de pretutindeni, este esential sa valorificam la maxim fiecare ocazie pentru a creste gradul de sensibilizare cu privire la importanta securitatii lucrarilor de mentenanta pe intreg teritoriul Europei."

Evenimentele vor constitui o sursa importanta de cunostinte pentru partile interesate cu privire la modul adecvat de desfasurare a lucrarilor de intretinere - un mod sanatos si sigur. Reunind guvernele, mediul de afaceri si publicul larg, importanta securitatii lucrarilor de mentenanta va fi cimentata la nivel intersectorial si transnational.

Esentiali in cadrul acestei Saptamani europene vor fi cei 30 de noi parteneri oficiali ai campaniei - o mare varietate de intreprinderi si asociatii din sectorul public si privat, incluzand unele dintre cele mai cunoscute intreprinderi din Europa care si-au unit fortele cu cele ale agentiei si au inceput sa promoveze bune practici in ceea ce priveste securitatea lucrarilor de mentenanta printr-o diversitate de activitati.

"Cu o asemenea multitudine de evenimente desfasurate in intreaga Europa, cu siguranta ca toti, de la nivelul atelierului pana la nivelul conducerii, vor primi mesajul potrivit caruia securitatea lucrarilor de mentenanta este esentiala pentru locurile de munca sigure si sanatoase", a afirmat dl Takala.

Pentru mai multe informatii despre Saptamana europeana si despre activitatile implicate, vizitati site-ul web al campaniei "Locuri de munca sigure si sanatoase" la: http://hw.osha.europa.eu.

29/10/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii