Trimite unui prieten Printeaza pagina

S-a incheiat cel de-al IV-lea Congres National de Psihiatrie, 2011

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" si Centrul National de Sanatate Mintala si Lupta Antidrog au organizat la Bucuresti, Palatul Parlamentului, cel de-al IV-lea Congres National de Psihiatrie - CNP 2011, in perioada 19 - 22 octombrie 2011.

Cei 876 de participanti inscrisi la CNP 2011 au avut prilejul sa asiste la prelegeri sustinute de 60 de specialisti romani si straini, personalitati renumite pe plan national si international.

Amintim prezenta Domnului Prof. Dr. Pedro Ruiz (S.U.A.) - Presedintele World Psychiatric Association (Asociatia Mondiala de Psihiatrie) si Presedintele Congresului Regional WPA 2013, precum si a Domnului Prof. Dr. Eliot Sorel (S.U.A.) - Co-chairman Comitet Stiintific Congres Regional WPA 2013 si Fondator al Sectiunii Conflict Management & Resolution din cadrul World Psychiatric Association.

In cadrul Congresului CNP 2011 - cea mai mare manifestare stiintifica de profil din Romania - au fost punctate atat contributii stiintifice originale, schimburi de idei si experiente clinice de orientari si durate diferite privind tulburarile afective, anxietate si tulburarea obsesiv-compulsiva, educatia in psihiatrie, sanatate mintala si literatura, psihiatria si sexualitatea, schizofrenia etc., cat si principalele probleme cu care se confrunta psihiatria.

Reuniunea stiintifica, sustinuta de peste 35 de parteneri media, a fost insotita de o expozitie medicala specializata la care au participat 34 de firme expozante, cele mai importante companii din domeniu ce au expus produse farmaceutice, consumabile, aparatura, echipamente si instrumente de ultima generatie.

CNP 2011 a reprezentat si momentul lansarii oficiale a Congresului Regional al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA 2013), ce va fi organizat in premiera la Bucuresti - Palatul Parlamentului, in perioada 10 - 13 aprilie 2013. Avand ca tema "Integrarea sanatatii mintale si a ingrijirii primare pentru Europa de Sud-Est si Eurasia", Congresul Regional WPA 2013 va reuni specialisti din domeniul sanatatii mintale, sanatatii publice si managementului sanitar, in incercarea de a pune bazele unui sistem sanitar unitar la nivel regional.

Prof. Dr. Pedro Ruiz (S.U.A.) - Presedintele Asociatiei Mondiale de Psihiatrie si Presedintele Congresului Regional WPA 2013 a declarat ca Romania va fi punctul de plecare pentru implementarea unui proiect care presupune cercetarea sistematica in diferite regiuni din lume si care are drept scop imbunatatirea sanatatii mintale in lume.

Declaratii de presa:

Prof. Dr. Pedro Ruiz (S.U.A.) - Presedintele Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA - World Psychiatric Association) si Presedintele Congresului Regional WPA 2013 - "Prin Congresul Regional WPA 2013 intentionam sa aducem specialisti din toata lumea pentru a impartasi experiente, pentru a realiza ceva pozitiv pentru Romania si pentru a dezvolta un proiect care se va concentra pe nevoile particulare ale oamenilor in ceea ce priveste sanatatea mintala cu obiectivul ca, in 3-4 ani, sanatatea mintala in Europa sa fie mai buna."

Prof. Dr. Eliot Sorel (S.U.A.) - Co-chairman Comitet Stiintific Congres Regional WPA 2013 si Fondator al Sectiunii Conflict Management & Resolution din cadrul Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA - World Psychiatric Association) - "Congresul WPA 2013 este cu adevarat un eveniment unic si istoric. Pentru prima data, Asociatia Mondiala de Psihiatrie este prezenta in Romania la un Congres de asemenea anvergura. Scopul Congresului nu este doar realizarea unui schimb stiintific, ci, in particular, vrem sa cercetam problema comorbiditatilor pe durata intregului ciclu de viata: copil, adult, batran. Vom examina si diferentele regionale pentru ca exista variatii de la zona la zona, cu focus pe integrarea sanatatii mintale si a ingrijirii primare."

Pentru informatii suplimentare cu privire la Congresul CNP 2011 si WPA Regional Congress 2013, va invitam sa accesati paginile oficiale ale evenimentelor: www.congrespsihiatrie.ro si www.wpa2013bucharest.org.

24/10/2011


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii