Trimite unui prieten Printeaza pagina

Roche achizitioneaza PVT in scopul de a-si consolida solutiile automatizate de laborator...

Roche achizitioneaza PVT in scopul de a-si consolida solutiile automatizate de laborator, pentru diagnosticarea clinica.

Roche a anuntat recent achizitionarea companiilor PVT Probenverteiltechnik GmbH, cu sediul in Waiblingen, Germania, si PVT Lab Systems, LLC cu sediul in Atlanta, Statele Unite. PVT este lider de piata, la nivel mondial, in furnizarea de solutii de automatizare personalizate pentru diagnosticarea in vitro, destinate atat laboratoarelor private cat si celor din spitale. In conformitate cu termenii acordului, Roche va plati actionarilor PVT suma de 65 milioane Euro, si, ulterior, pana la 20 milioane de euro, in cazul atingerii standardelor de performanta. PVT va deveni astfel unul dintre centrele de expertiza ale Roche, in dezvoltarea si comercializarea de solutii de automatizare.

Prin aceasta achizitie, Roche va avea acces la portofoliul de produse al PVT destinate automatizarii sarcinilor pre si post-analitice, cum sunt centrifugarea, pipetarea, sortarea si arhivarea unei varietati largi de tipuri de probe. Datorita optimizarii fluxului de lucru, ratei de raspuns imbunatatite si cresterii calitatii si sigurantei in ceea ce priveste manipularea probelor, produsele PVT permit laboratoarelor clinice gestionarea fiabila a volumelor mici sau mari de probe, precum si o mai mare flexibilitate in amenajarea spatiului de laborator.

"Consolidarea laboratoarelor astfel incat sa poata gestiona zeci de mii de probe pe zi cere un nivel tot mai ridicat de automatizare", a declarat Daniel O'Day, COO al Roche Diagnostics. "Cu tehnologia PVT vom putea oferi solutii de automatizare integrate si foarte eficiente pentru a satisface nevoile in schimbare ale clientilor nostri si pentru a ne intari pozitia noastra de lider pe piata de diagnostic clinic".

Aceste solutii de automatizare vor contribui la cresterea Roche si vor constitui un avantaj competitiv pentru companie, pe piata diagnosticelor de laborator, estimata, la nivel global in anul 2009, la 15,3 miliarde de dolari. Prin combinarea sistemelor sale integrate, modulare si extrem de eficiente, cum sunt cobas 6000 pentru laboratoarele medii si cobas 8000 pentru laboratoarele de mare volum, sau sistemele MODULAR PRE-ANALYTICS (MPA) si solutiile de automatizare propuse de PVT, Roche poate oferi solutii personalizate pentru toate tipurile si dimensiunile de laboratoare clinice.

Parteneriatul dintre PVT si Roche dureaza de peste 15 ani, timp in care Roche a distribuit produse PVT (RSA Pro si sistemul RSD Pro) in Europa, Asia si America Latina.

"Relatia noastra de incredere si colaborare pe termen lung a fost cheia succesului nostru", a declarat Michael Ziegler, CEO si co-fondator al PVT. "Roche este compania ideala pentru a livra urmatoarea generatie de sisteme de automatizare de laborator.", a continuat Michael Ziegler.

"Vom dezvolta in continuare solutii personalizate de automatizare care sa completeze si sa consolideze intregul nostru portofoliu de instrumente de analiza de laborator si ne asteptam ca vanzarile in domeniul nostru de activitate de baza sa creasca", a declarat Colin Brown, seful Roche Professional Diagnostics. "Datorita acestei achizitii, vom putea lucra cu un grup foarte talentat de profesionisti cu inalta competenta si cunostinte excelente care ne vor ajuta sa satisfacem exigentele clientilor nostri".

Despre PVT

PVT Ltd., un important furnizor de sisteme de automatizare a operatiunilor in laborator, are sediul central in Waiblingen, Germania. PVT LLC este compania de distributie de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii si are sediul in Atlanta, Georgia. PVT si Roche colaboreaza de mai bine de 15 ani, timp in care Roche a distribuit produsele PVT in numeroase tari. PVT este unul din pionerii in automatizarea laboratoarelor clinice, unde solutiile de automatizare sunt din ce in ce mai folosite in fluxul de lucru pentru a imbunatati productivitatea, scurta timpii de raspuns, micsora costurile si a imbunatati calitatea rezultatelor. PVT va fi parte a Roche Professional Diagnostics si va oferi solutii si expertiza si in alte arii in cadrul Roche Diagnostics.

Despre Roche Professional Diagnostics

Roche Professional Diagnostics comercializeaza solutii integrate de testare, modulare, extrem de eficiente pentru diagnostic clinic si in vitro. Produsele Roche Professional Diagnostics includ sisteme de diagnostic, servicii, solutii IT, precum si reactivi care acopera un spectru complet de indicatii. In ceea ce priveste manipularea probelor, Roche distribuie sisteme de automatizare autonome de la PVT, precum si sisteme MODULAR Pre-Analytics (MPA) fabricate de Hitachi High-Technologies (HHT), care pot fi conectate direct la platformele cobas. Pentru mai multe informatii: www.cobas.com.

23/03/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii