Trimite unui prieten Printeaza pagina

Revizuirea adeverintelor eliberate de autoritatile locale pentru infiintarea de farmacii in...

Revizuirea adeverintelor eliberate de autoritatile locale pentru infiintarea de farmacii in centrele comerciale de mare suprafata.

CSEKE Attila, ministrul Sanatatii a cerut tuturor sefilor de autoritati locale sa revizuiasca adeverintele eliberate in ultima luna de zile pentru infiintarea de farmacii in centrele comerciale de mare suprafata.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au sesizat ca, in ultima perioada, numarul cererilor pentru infiintarea de farmacii, prin exceptie, in centrele comerciale de mare suprafata a crescut semnificativ.

Ministerul Sanatatii a cerut ca, in termen de 60 de zile, autoritatile locale sa reanalizeze toate adeverintele pe care le-au eliberat in ultima luna, sa verifice la fata locului daca adresele inscrise pe aceste documente corespund cu cele ale unor centre comerciale, avand in vedere ca pe majoritatea sunt trecute numere de blocuri, si sa transmita rezultatele la Ministerul Sanatatii.

"Este suspect ca, dupa ce am anuntat conditiile noii Legi a farmaciei, conform carora se elimina exceptia infiintarii farmaciilor in centre comerciale, gari si aerogari la Ministerul Sanatatii au fost inregistrate peste 50 cereri, practic numarul s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut. Expertii nostri au analizat dosarele si in mai toate adeverintele eliberate de primarii au fost gasite numere de blocuri care, credem noi ca nu au cum sa detina adresa comuna cu centrele comerciale de mare suprafata", a declarat CSEKE Attila, ministrul Sanatatii

Ministerul Sanatatii solicita autoritatilor administratiei publice locale sa dea dovada de responsabilitate in emiterea acestor documente care atesta dovada ca farmacia care se va infiinta se afla intr-un centru comercial, conform legislatiei in prezent, in vigoare.

08/12/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii