Trimite unui prieten Printeaza pagina

Procesul de descentralizare a unitatilor sanitare cu paturi a fost finalizat in al 6-lea judet

In judetul Prahova toate cele 19 unitati sanitare cu paturi au fost preluate de Consiliul Judetean si de consiliile locale
CSEKE Attila, ministrul Sanatatiia participat in aceasta seara la ceremonia de transfer a ultimelor 5 unitati sanitare catre autoritatile locale din judetul Prahova.

Ministrul Sanatatii a felicitat autoritatile locale pentru ca judetul Prahova este cel de-al 6-lea judet care a finalizat descentralizarea spitalelor si primul dintre judetele mari ale tarii in care s-a facut preluarea spitalelor.

"Descentralizarea unitatilor sanitare este cel mai important pas in reforma sistemului sanitar. In opinia mea, pe termen mediu si lung descentralizarea reprezinta sansa de dezvoltare a sistemului sanitar. Descentralizarea inseamna aducerea deciziei mai aproape de pacient pentru ca pacientul este stapanul nostru si pe el trebuie sa il servim.", a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attila la sedinta Consiliului Judetean Prahova.

Pana in prezent peste 50% dintre unitatile sanitare publice au fost transferate catre autoritatile locale. Procesul va fi finalizat in 10 iulie a.c. cand 373 de spitale vor avea management in coordonarea autoritatilor locale.

02/07/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii