Trimite unui prieten Printeaza pagina

Prima interventie de implant cohlear din cadrul prog. "Bun venit in lumea sunetelor!" - un succes

In data de 13 aprilie 2011, echipa condusa de chirugul ORL Lucian David si dr. Adrian Tudor, medic specialist ORL - competenta in audiologie, a realizat cu succes prima interventie de implant cohlear in cadrul unei o clinici private din Romania. Starea micutului la numai o zi dupa operatie este foarte buna, acesta aflandu-se sub atenta supraveghere medicala. In prezent, copilului i se administreaza medicatia adecvata perioadei post-operatorii timp de 7 zile, la finele carora i se vor scoate firele si va fi externat.

Operatia a decurs in parametri normali, avand o durata de 3 ore. "Interventia chirurgicala a fost o reusita! Implantul functioneza! Copilul a cooperat foarte bine cu echipa de medici, iar cu ajutorul acestui implant micutul va putea cunoaste lumea sunetelor", a declarat la iesirea din sala chirurgul Lucian David.

Pentru copilul in varsta de 3 ani si 2 luni, cu o hipoacuzie neuro-senzoriala sever-profunda diagnosticata in anul 2009, implantul cohlear a fost singura sansa pentru ca micutul sa poata auzi vocea mamei. Comisia de specialisti a Clinicii Urechii din Bucuresti a fost cea care a selectionat acest caz pentru realizarea implantatului cohlear din cadrul programului "Bun venit in lumea sunetelor!". Decizia a fost luata dupa ce copilul a fost urmarit logopedic din momentul protezarii auditive bilaterale si pana in cel al selectiei finale, mai exact timp de 7 luni.

"Copilul a fost supus evaluarii complexe preimplant efectuata gratuit la Clinica Urechii, respectiv: audiograme tonale in camp liber cu intarire vizuala, electrofiziologie, rapoarte lunare logopedice, evaluare psihologica, QI si teste genetice. Baietelul a indeplinit toate cerintele necesare pentru a putea fi supus acestei operatii, prognosticul fiind unul foarte bun", a declarat dr. Adrian Tudor, audiolog, cel care a urmarit acest caz indeaproape.

La numai o luna dupa implantul cohlear, copilului i se va activa implantul, moment in care el va fi integrat in programul de reabilitare logopedica postimplant derulat la Clinica Urechii si va beneficia timp de 6 luni de gratuitate. Implantul cohlear face posibila perceperea de catre copil a sunetelor ambientale si a vorbirii, iar exercitiile de logopedie vor permite micutului dezvoltarea limbajului.

Operatia a fost posibila cu sprijinul unor oameni generosi care au inteles importanta acestui proiect. Astfel, costurile achizitionarii implantului au fost suportate de catre Clinica Urechii din Bucuresti, Fundatia "Suflet pentru Suflet" si Podgoriile Tohani, iar interventia chirurgicala a fost realizata cu sprijinul si implicarea directa a: Retelei Private de Sanatate Regina Maria prin Clinica Arcul de Triumf, Clinicii Urechii si Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

Anual, in Romania, se nasc 400-500 de copii cu hipoacuzie si doar o mica parte din cei care au nevoie de implant cohlear il primesc printr-un program special initiat de Ministerului Sanatatii. In centrele universitare unde se realizeaza aceasta interventie se fac maxim 20 de operaĊ£ii/an platite de stat, iar lista de asteptare este de peste 6000 de cazuri. Programul acopera doar costul dispozitivului ce va fi implantat, fara a include costurile adiacente, precum explorarile, interventia chirurgicala, reglajul implantului sau exercitiile logopedice.

Imagini din cadrul interventiei veti putea urmari, incepand cu data de 15.04.2011, accesand www.exploremedicinetv.ro sectiunea Pacienti.

14/04/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii