Trimite unui prieten Printeaza pagina

Premiera pentru medicii timisoreni. Femeie insarcinata in luna a opta, operata de cancer la plamani.

Operatie in premiera pentru medicii timisoreni. O echipa de chirurgi de la Spitalul de Boli infectioase "Victor Babes" si Spitalul Clinic de Obstetrica - Ginecologie "Dr. Dumitru Popescu" a efectuat o operatie extrem de riscanta unei femei insarcinate, in varsta de 34 de ani, dupa numai 24 de ore de la o alta interventie chirurgicala.

In urma cu o saptamana, femeia, in luna a opta de sarcina, a ajuns in stare grava la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" Timisoara. Medicii au observat ca pacienta prezenta hemoragie interna la nivelul plamanilor si au facut o descoperire socanta. Femeia insarcinata avea cancer incipient, la plamani.

Din cauza sarcinii, in acel moment interventia chirurgicala nu a fost posibila. Starea femeii se agrava de la o ora la alta, iar medicii au decis ca operatia prin cezariana, care ar fi putut salva viata bebelusul, nu mai suporta amanare. Pacienta a fost transferata la Maternitatea "Odobescu" si a dat nastere unui bebelus de 2100 de grame. La doar 24 de ore, femeia a fost readusa la Spitalul "Victor Babes", unde medicii au intervenit asupra tumorii de 21 de centimetri.

Specialistii care au efectuat operatia sustin ca nu au mai intalnit un asemenea caz, mai ales ca femeia a reusit sa duca sarcina pana in luna a opta, desi hemoragia ar fi putut cuprinde tot corpul, punand in pericol atat viata mamei, cat si a copilului.

"In cariera mea de peste 24 de ani in chirurgie toracica, nu am vazut asa ceva. Pentru mine cazul este unic", declara HAZEM ALJOBORY, unul dintre medicii care s-a ocupat de pacienta.

2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii