Trimite unui prieten Printeaza pagina

PREMIERA IN ROMANIA - GENETIC LAB introduce genotiparea IL28B si detectia mutatiilor genei EGFR

Un pas inainte in genetica - variantele Interleukinei 28B si raspunsul la tratament al pacientilor cu Hepatita C si detectia mutatiilor genei EGFR - exonii 19 si 21.

Hepatita C este o boala infectioasa determinata de infectia cu virusul hepatic C (VHC). Infectia cu VHC se transmite pe cale parentala - sange contaminat - sau tesut contaminat prin utilizarea drogurilor cu administrare intr-venoasa, transplant de organe, contactul sexual cu partener infectat cu VHC.

Virusul hepatic C (VHC) - genotipul 1 sau 2 afecteaza peste 170 de milioane de oameni la nivel global.

Aproximativ 80% din pacientii infectati cu aceste genotipuri evolueaza spre hepatita cronica, 5-25% ciroza si 1-3% spre cancer hepatic.

Tratamentul standard recomandat in cazul Hepatitei C este cel cu interferon, respectiv PEG-IFN-2B sau PEG-IFN-2A, combinat cu Ribavirina. Rezultatele statistice ale acestui tratament au relevat o eficacitate limitata si o toleranta scazuta a pacientilor la efectuarea lui.

Avantajul screening-ului genetic in cazul Interleukinei 28B ofera o indicatie extrem de importanta asupra functionarii sau nu a tratamentului cu interferon. Prin folosirea acestui indicator se realizeaza atat economii financiare importante cat si o specializare, o focusare pe cazurile cu sanse de reusita a tratamentului clasic al Hepatitei C.

Gentotiparea IL28B va fi facuta in laboratorul GENETIC LAB incepand cu data de 15 aprilie 2011. Genotipul furnizeaza informatii independente, importante in ceea ce priveste probabilitatea ca un pacient sa inregistreze RVS, un test comercial fiind creat in acest scop in USA in iulie 2010. Rezultatele acestui test trebuie interpretate corelat cu genotipul VHC si incarcatura virala pentru a putea face predictii cat mai exacte in privinta raspunsului la tratament.Genotiparea IL28B nu are o valoare predictiva a RVS de 100% , deci nu poate fi utilizat ca unic predictor al raspunsului la tratament. Nerecomandarea tratamentului nu poate fi realizata numai pe baza genotiparii IL28B.

Tot din 15 aprilie 2011, in laboratorul nostru se va efectua detectia mutatiilor genei EGFR - exonii 19 si 21.

NSCLC - cancerul pulmonar fara celule mici (non-small cell lung cancer) este responsabil de aproximativ 90% din totalul de cazuri de cancer pulmonar. Este biologic agresiv si principala cauza de cancer fatal la barbati si femei. Multe celule tumorale, inclusiv cele pulmonare, prezinta o intensificare a activitatii EGFR. El este receptor transmembranar si se gaseste pe suprafata multor celule tumorale. Amplificarea caii de semnalizare celulara mediata de EGFR stimuleaza proliferarea celulara, cresterea tumorala, invaia tesuturilor de vecinatate, metastazarea determinand inhibita apoptozei (inhibita mortii celulare programate genetic).

Mutatiile EGFR sunt localizare la nivelul exonilor 19 si 21. Deletiile de la nivelul exonului 19 si mutatiile punctiforme de la nivelul exonului 21 sunt responsabile de aproximativ 90% din mutatiile cu efect activator.

Detectia mutatiilor EGFR reprezinta un pas inainte in terapia impotriva afectiunior de tip NSCLC in tratament cu Tarceva (erlotinib) cu beneficii clinice, inclusiv de supravietuire mai lunga, calitate mai buna a vietii, de control al simptomelor si control al progresiei cancerului.

Despre Genetic Lab

Infiintat in anul 2000, Genetic Lab este primul si cel mai important laborator privat de diagnostic genetic din Romania.

Pozitia de lider in acest domeniu si-a pastrat-o datorita specialistilor care fac parte din colectiv si a investitiilor de peste 1.000.000 de Euro in infrastructura. Acest lucru a permis diversificarea gamei de teste care se efectueaza in laboratorul nostru la cele mai inalte standarde internationale - peste 200 de teste genetice.

06/04/2011 Genetic Lab
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii