Trimite unui prieten Printeaza pagina

Oxigen Plus si Philips-Respironics organizeaza Cursul de somnologie pentru Europa Centrala

Oxigen Plus si Philips-Respironics organizeaza "Central Europe Sleep Training Course", ce va avea loc in perioada 18-20 noiembrie 2010 la Timisoara. Cursul este organizat sub egida European Sleep Research Society impreuna cu Societatea Romana de Pneumologie, Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes Timisoara, Colegiul Medicilor Timisoara si Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara. Cursul se va desfasura in laboratorul de somnologie al Clinicii Medicover din Timisoara.

Aceasta este cea de a treia editie a cursului de instruire in somnologie din ultimii 2 ani organizata de catre Oxigen Plus in Romania in parteneriat cu Philips-Respironics, dupa cele desfasurate la Cluj si Iasi. Scopul cursului este de a ajuta sistemul de sanatate din Romania in crearea unei retele de laboratoare de somnologie cit mai aproape de pacienti, prin instruirea tinerilor medici specialisti in diagnosticarea si terapia bolilor respiratorii ale somnului.
Cursul de somnologie reprezinta o introducere in problemele de baza ale bolilor somnului, in special cele legate de respiratie, cum ar fi apneea obstructiva in somn. Cursul va aborda atat aspecte teoretice legate de apneea in somn cum ar fi epidemiologie, comorbiditati, diagnostic pozitiv si tratament cat si aspecte practice ale diagnosticarii cu somnograful.

“Oxigen Plus si-a inceput activitatea in 2003 ca pionier in domeniul asistentei respiratorii la domiciliu in Romania. Inca de la inceput ne-am asumat un rol activ in relatia cu pacientii si cu medicii specialisti in ceea ce priveste gama de solutii pentru oxigenoterapie, dar si in ceea ce priveste marirea gradului de constientizare a existentei si riscurilor unor afectiuni subtile precum sindromul apneii in somn. In acest moment in Romania SAS este recunoscuta doar partial ca afectiune respiratorie si nici diagnosticul nici tratamentul nu sunt compensate de asigurarile de sanatate. In consecinta, noi facem toate eforturile pentru a imbunatati accesul pacientilor la informatie, diagnostic si tratament si in acelasi timp ne asumam responsabilitatea formarii de specialisti care sa gestioneze corect aceasta afectiune” a declarat Silvia Stanescu, General Manager Oxigen Plus.

Oxigen Plus impreuna cu partenerul sau Philips Respironics a initiat in anul 2004 proiectul de somnologie pe care l-a dezvoltat constant si care in prezent numara 23 de laboratoare.

Apneea obstructiva in somn este o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii de cel putin 10 secunde, repetate si frecvente in timpul somnului. Se manifesta prin somnolenta excesiva in timpul zilei, tulburari de memorie si concentrare, depresie, oboseala cronica, reducerea vigilentei. Riscurile sociale si medicale asociate cu apneea obstructiva in somn netratata sunt: accidente rutiere, accidente profesionale si/sau casnice, moarte subita in somn, hipoventilatie diurna, hipertensiune pulmonara, hipertensiune arteriala sistemica, cord pulmonar cronic, atacuri ischemice cerebrale sau coronariene, scaderea libidoului, impotenta.

Statisticile din Statele Unite arata ca aproximativ 4% din populatia adulta sufera de apnee obstructiva in somn. 70% dintre persoanele obeze sunt afectate de apnee obstructiva in somn. 20% din accidentele de circulatie sunt determinate de adormirea la volan, iar sindromul de apnee in somn reprezinta una din afectiunile medicale care se coreleaza cu acest tip de accident.

Despre Oxigen Plus
Infiintata in 2004, Oxigen Plus este pionier pe piata serviciilor de asistenta respiratorie la domiciliu din Romania. De la infiintare, Oxigen Plus si-a mentinut pozitia de lider de piata, oferind servicii de inchiriere sau vanzare de echipamente medicale de asistenta respiratorie in ambulator sau in spital.
Compania are contracte cu toate casele de sanatate pentru oxigenoterapie, 23 de laboratoare de somnologie si acoperire nationala prin 10 birouri teritoriale, reprezentand cea mai mare retea de profil.

***

Philips Healthcare cu sediul in Best-Olanda si Andover-SUA este parte din Royal Philips Electronics Group. In 2008, prin achizitia companiei americane Respironics, grupul Philips si-a creat un loc de top in domeniul ingrijirilor medicale la domiciliu si si-a diversificat prezenta pe piata mondiala de aparatura medicala.
Respironics este leader mondial in diagnosticul si tratamentul apneei obstructive in somn si una dintre cele mai importante comanii ce furnizeaza solutii de ventilatie neinvaziva si a oxigenoterapie la domiciliu.

19/11/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii