Trimite unui prieten Printeaza pagina

Noi actiuni de control asupra modului de acordare a concediilor medicale

In saptamana 7 -11 iunie 2010, Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate a fost suplimentat cu inca 604 500 lei (peste 140 000 euro) din cele 132 amenzi aplicate pentru nereguli constatate la eliberarea certificatelor medicale.
85 de romani, cei mai multi din judetele Brasov (12 persoane), Gorj (9 persoane) si Mehedinti (8 persoane) au pierdut sumele aferente concediului medical pentru ca nu au respectat legislatia, desi aceasta le era cunoscuta, si nu au fost gasiti la domiciliu.
Au fost aplicate 254 sanctiuni contraventionale, din care 132 amenzi si 122 avertismente prescriptorilor care au eliberat certificate de concediu medical in afara prevederilor legale

"Cind am gandit noul mod de acordare a certificatelor medicale am avut in vedere stoparea abuzurilor si eliberarea acestora exclusiv pentru cei aflati in nevoie si suferinta. Dupa 4 saptamani de control am reusit sa strangem peste 1 500 000 lei, adica in jur de 350 000 euro, pe care ii vom utiliza pentru tratamentul bolnavilor cronici", a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attila.

In urma controalelor din perioada 7-11 iunie a.c., efectuate de catre reprezentantii caselor de asigurari de sanatate au fost refuzate la plata un numar de 150 certificate medicale, 65 dintre acestea ca o consecinta a abaterilor de la legislatia in vigoare a medicilor care le-au eliberat.

De asemenea, au fost reziliate un numar de 22 conventii pentru acordarea si eliberarea certificatelor de concediu medical, iar in cazul a 4 medici a fost diminuata cu 10% valoarea garantata a punctului.

S-au sesizat comisiile de disciplina ale Colegiului medicilor in cazul a 19 medici si au fost date 122 de avertismente.

Cele mai mari amenzi, in valoare totala 100 000 lei, au fost acordate in judetul Constanta si in reteaua Ministerului Transporturilor, fiecare cate 50 000 lei. Urmeaza judetele Brasov si Caras-Severin cu sume de 71 000 lei, respectiv 45 000 lei.

Actiunile de control vor continua si in urmatoarea perioada.

26/06/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii