Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ministrul Sanatatii l-a demis pe directorul general al Institutului National Cantacuzino

CSEKE Attila, ministrul Sanatatii l-a demis pe Radu IORDACHEL, directorul general al Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino.

Decizia ministrului Sanatatii vine ca urmare a raportului de autorizare realizat de Agentia Nationala a Medicamentului care evidentiaza faptul ca planul de masuri corective si de remediere a deficientelor la liniile de productie ale institutului, pe care conducerea si l-a asumat, nu a fost in totalitate respectat si implementat.

Conform raportului ANM, la linia de vaccinare pentru vaccinul sezonier s-au remediat deficientele astfel incat productia acestui tip de produs ar putea demara din data de 15 mai 2010. Acest termen nu afecteaza cu nimic demararea in toamna a campaniei de vaccinare cu vaccin sezonier, deoarece productia pentru acest tip de vaccin incepe in fiecare an la sfarsitul lunii mai.

In schimb, raportul arata ca linia de productie a vaccinului antituberculoza (BCG) nu poate fi autorizata din cauza deficientelor constatate in luna februarie si care nu au fost remediate desi existau in planul de masuri pentru retehnologizare. Acest fapt duce la dificultati in realizarea calendarului national de imunizari.

Ministrul Sanatatii, CSEKE Attila considera, in continuare, ca producatorul roman de vaccinuri are o importanta deosebita in sistemul de sanatate publica si va solicita noii conduceri un nou plan de eficientizare si de retehnologizare a institutului. Ministrul si-a exprimat, de asemenea, nemultumirea cu privire la calitatea managementului acestei institutii si spera ca noua conducere va intelege insemnatatea Institutului Cantacuzino pentru Romania. Noua conducere a institutului va fi anuntata in cel mai scurt timp.

Sursa: Televiziunea-medicala.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii