Trimite unui prieten Printeaza pagina

Micutii pacienti ai spitalelor de copii se pregatesc deja pentru Sarbatorile Pascale

Untitled Document

Micutii pacienti ai spitalelor de copii se pregatesc deja pentru Sarbatorile Pascale - sub indrumarea clovnilor CliniClowns, copii isi exerseaza indemanarea si-si folosesc imaginatia in incondeierea oualelor de Paste.

Pentru copiii internati la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" (Spitalul Fundeni), incepe o perioada deosebita. Alaturi de clovnii CliniClowns si reprezentantii Fundatiei UTI, acestia incondeiaza oua pentru familiile lor uitand pentru cateva ore de suferinta provocata de afectiuni si tratamente.

"Este minunat sa vezi ca imaginatia copiilor lucreaza in mod constructiv chiar si intr-un salon de spital. CliniClowns Romania isi dedica activitatea acestora, incercand prin tot felul de actiuni tematice sa-i scoata din starea in care se afla, sa-i motiveze sa mearga mai departe si sa priveasca cu seninatate spre insanatosire" a declarat Ruxandra Martin, Marketing & PR Manager al Fundatiei CliniClowns Romania.

Workshop-urile dedicate Sarbatorilor Pascale au fost posibile cu ajutorului Fundatiei UTI si vor continua pana pe data de 17 Aprlie 2011 si in celelalte spitale in care activeaza clovnii CliniClowns Romania: Grigore Alexandrescu, Marie Curie (Budimex), Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alfred Rusescu" (IOMC), Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" si Spitalul Clinic de Copii din Brasov.

"Actiunile dezvoltate alaturi de Fundatia CliniClowns reprezinta ocazii deosebite pentru noi de a-i ajuta pe micuti sa zambeasca. Ne bucuram ca ne putem uni fortele pentru o cauza nobila, aceea de a schimba atmosfera trista a saloanelor de spital, de a oferi sperante parintilor si a alunga suferinta copiilor. Sarbatorile Pascale trebuie sa ne aduca liniste in suflet, lumina pe chipuri si sa ne faca pe toti mai buni " a declarat Lucia Urdareanu,Vicepresedinte al Fundatiei UTI.

Despre CliniClowns Romania

CliniClowns Romania este o organizatie non-profit prezenta in Romania din anul 1995, al carei scop este imbunatatirea vietii copiilor spitalizati. CliniClowns isi trimite periodic echipa de clovni profesionisti in spitale pentru a vizita copiii bolnavi, pentru a le aduce zambetul pe chipuri si pentru a imbunatati starea psihica a micilor pacienti. Pe langa sesiunile saptamanale, CliniClowns Romania dezvolta si actiuni tematice, cum ar fi Serbarea Bradului - de Craciun organizata in 2010, Workshop "Martisor cu suflet si zambet de copil", Workshop "Incondeierea Oualelor" organizat cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste, etc.

In luna iunie a acestui an, CliniClowns isi incepe activitatea in spitalul de copii din Timisoara. Incepand cu luna februarie Fundatia CliniClowns a inceput Campania 2%. Astfel, toate fondurile obtinute din redirectionarea celor 2% din impozitul pe venitul realizat in anul 2010 vor ajuta la extinderea si sustinerea activitatii in cele mai mari orase ale tarii.

13/04/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii