Trimite unui prieten Printeaza pagina

Metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament in strainatate va fi modificat

CSEKE Attila, ministrul Sanatatii, a semnat proiectul de modificare a Ordinului ministrului Sanatatii nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament in strainatate.

"Am eliminat unul dintre criteriile dupa care comisia ministerului aproba solicitarile pacientilor in conditiile depasirii fondurilor. Este vorba de varsta pacientului, criteriu discriminatoriu, din punctul meu de vedere in calitate de jurist", a declarat ministrul Sanatatii.

De asemenea, in noul proiect de ordin au fost nominalizati membrii supleanti pentru comisia care aproba dosarele, astfel incat, atunci cand un membru al comisiei este indisponibil, circuitul documentelor sa nu se mai blocheze.

Proiectul de Ordin se afla in dezbatere publica pe site-ul MS, la adresa www.ms.ro.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a alocat 35 milioane de lei pentru programul de trimitere a pacientilor la tratament in strainatate, dublu fata de anul trecut.

Scopul programului national de tratamente in strainatate vizeaza rezolvarea cazurilor medicale pentru care nu exista solutii de tratament in unitatile sanitare din Romania.

2010


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii