Trimite unui prieten Printeaza pagina

Martisor cu suflet si zambet de copil, actiune desfasurata in spitalele bucurestene de CliniClowns..

Martisor cu suflet si zambet de copil, actiune desfasurata in spitalele bucurestene de CliniClowns Romania si Fundatia UTI.

Pentru copiii internati la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" (Spitalul Fundeni), astazi a fost o zi deosebita. Alaturi de clovnii CliniClowns si reprezentantii Fundatiei UTI, acestia au facut martisoare pentru mamicile lor si au uitat pentru cateva ore de suferinta provocata de afectiuni si tratamente.

"Imaginatia copiilor este debordanta, chiar si intr-un salon de spital. Este minunat sa vezi cum micutii pacienti fauresc din nimicuri - margelute, hartie colorata, paiete si nasturei adevarate bijuterii, pline de incarcatura emotionala pentru mamicile lor" a declarat Ruxandra Martin, Marketing & PR Manager al Fundatiei CliniClowns Romania.

Workshop-urile dedicate zilei de 1 Martie vor continua pana pe data de 8 Martie 2011 si in celelalte spitale in care activeaza clovnii CliniClowns Romania: Grigore Alexandrescu, Marie Curie (Budimex), Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alfred Rusescu" (IOMC), Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" si Spitalul Clinic de Copii din Brasov.

"Ne bucuram ca, prin colaborarea cu Fundatia CliniClowns, putem sa aducem bucurie si zambete copiilor spitalizati si familiilor lor. Traditia Martisorului este un prilej deosebit de a petrece timp impreuna cu ei, de a dezvolta imaginatia si creativitatea copiilor, de a-i ajuta sa uite pentru un timp de boala" a declarat dna. Lucia Urdareanu in calitate de Vicepresedinte al Fundatiei UTI.

Despre CliniClowns Romania

CliniClowns Romania este o organizatie non-profit prezenta in Romania din anul 1995, al carei scop este imbunatatirea vietii copiilor spitalizati. CliniClowns isi trimite periodic echipa de clovni profesionisti in spitale pentru a vizita copiii bolnavi, pentru a le aduce zambetul pe chipuri si pentru a imbunatati starea psihica a micilor pacienti. Pe langa sesiunile saptamanale, CliniClowns Romania dezvolta si actiuni tematice, cum ar fi Serbarea Bradului - de Craciun organizata in 2010, Workshop "Martisor cu suflet si zambet de copil", Workshop "Incondeierea Oualelor" organizat cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste, etc.

Incepand cu luna februarie Fundatia CliniClowns a inceput Campania 2%. Astfel, toate fondurile obtinute din redirectionarea celor 2% din impozitul pe venitul realizat in anul 2010 vor ajuta la extinderea si sustinerea activitatii in cele mai mari orase ale tarii.

Despre Fundatia UTI

Grupul de firme UTI a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase actiuni de responsabilitate sociala si de ajutorare a persoanelor aflate in impas, de la suport material si in obiecte pentru copii din mediul rural, la donare de materiale de constructii si bani pentru sinistratii inundatiilor. Fundatia UTI s-a nascut din dorinta de a fi cat mai aproape de cei care au nevoie de ajutor, de a ne implica in cat mai multe proiecte culturale, sociale, educative, de a sprijini oamenii care formeaz? familia UTI.

Atasat regasesti cateva fotografii din cadrul workshop-ului "Martisor cu suflet si zambet de copil".

04/03/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii