Trimite unui prieten Printeaza pagina

INFOPTIC - Calificare la standarde europene pentru angajatii din sectorul optica si optometrie

In sala de conferinte a hotelului Howard Johnson Grand Plaza, a avut loc lansarea nationala a InfOptic, primul proiect european de formare profesionala creat pentru a asegura calificarea la standarde europene a fortei de munca din sectorul optica si optometrie din Romania.

Proiectul isi propune dezvoltarea unui cadru institutional si metodologic pentru promovarea serviciilor de formare profesionala continua in sector in vederea cresterii nivelului de pregatire si de calificare a angajatilor acestuia. "In ceea ce priveste personalul calificat din sectorul optica si optometrie, Romania se afla in prezent sub media tarilor din Uniunea Europeana pentru profesiile de optometrist, tehnician optometrist si optician montator. Astfel, Romania realizeaza o medie de numai 1.1 specialisti / 10 000 de locuitori, facand evidenta necesitatea formarii de personal", a declarat Mircea Tatar Moisescu, presedintele Patronatului Optica.

"InfOptic - Informare si formare la nivelul sectorului optica si optometrie" se va derula pe trei coordonate: cresterea gradului de informare si de constientizare a beneficiilor si oportunitatior de dezvoltare profesionala in sector, implementarea pe plan national a bunelor practici identificate la nivel european si asigurarea accesului la programe formative de calitate pentru calificarile optician montator si tehnician optometrist. "Pe termen lung rezultatele proiectului se vor concretiza in asumarea ideii de invatare pe tot parcursul vietii, atat pentru angajati cat si pentru angajatori, crescand calitatea resurselor umane angajate si mentinute si, implicit, a competitivitatii serviciilor, a beneficiilor din sector si a contributiei acestuia la dezvoltarea durabila.", a specificat Liliana Lutu-Coraci, Project Manager Infoptic.

Proiectul se inscrie pe axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii", domeniul major de interventie 2.3 "Acces si participare la formare profesionala continua" si va fi implementat pe parcursul a 24 de luni prin intermediul celor sase centre regionale de la Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta si Iasi.

Promotorii proiectului sunt Patronatul Optica si partenerii sai Colegiul UCECOM "Spiru Haret", SC Optiplaza SRL, SC Sover Optica Shops SRL si The Association of British Dispensing Opticians.

19/05/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii