Trimite unui prieten Printeaza pagina

Eveniment de informare medicala pentru publicul larg Cluj-Napoca, 12 februarie 2011

Informarea medicala a publicului larg este din ce in ce mai importanta datorita beneficiilor si contributiilor aduse de un pacient informat sistemului medical din Romania. Comunicarea eficienta intre cadrele medicale si pacienti este esentiala pentru cresterea compliantei la tratament, pentru intelegerea afectiunilor si solutiilor medicale.

In acest sens, Houston NPA organizeaza weekendul acesta la Cluj un seminar interactiv de informare medicala pentru publicul larg, aflat la cea de-a doua editie - "Intalnirile Safrina". Evenimentul are loc pe 12 februarie 2011, la Hotel City Plaza (Sala Ballroom, str. Sindicatelor 9-13, Cluj), intre orele 11.00 si 14.00. Intrarea este libera.

Evenimentul este dedicat informarii publicului general, participantii sunt persoane interesate de sanatate si de preventie, iar lectorii sunt reprezentati de cadre medicale cu experienta (de pe plan local sau regional, medici de diferite specialitati, farmacisti, reprezentanti ai autoritatilor din domeniul sanitar, asistenti medicali, etc) interesati in oferirea de informatii medicale de calitate, transpuse intr-un limbaj accesibil publicului.
Printre lectorii care au confirmat deja participarea si se vor adresa publicului clujean, se numara: Dr. Mihai MOISESCU-GOIA - director executiv adjunct la DSP Cluj, prof. dr. Horatiu BOLOSIU - presedinte Societatea Romana de Reumatologie si presedinte OsArt, dr. Mihaela LUPSE - director medical al Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Cluj, col. dr. Doina BALTARU si col. dr. Mihai FLOREA de la Spitalul Militar de Urgenta Cluj-Napoca, farm. Adelaida HAIDUC - vicepresedinte Colegiul Farmacistilor Cluj, farm. Rodica ALUAS - coordonator eveniment.

Houston NPA a pornit seria de evenimente "Intalnirile SaFrIna" (SaFrIna = Sanatate, Frumusete, Interactivitate) din dorinta de a crea anual platforme regionale de comunicare si de informare de care sa beneficieze atat participantii, cat si invitatii locali si in cadrul carora se urmareste invingerea temerilor in ceea ce priveste adresarea de intrebari specialistilor si promovarea informarii directe de la persoane competente in cadrul unor sesiuni interactive, participantii avand posibilitatea de a pune intrebari lectorilor prezenti.
Printre temele care vor fi abordate la intalnirea de la Cluj: vaccinarile facultative, terapia cu antibiotice, afectiunile de sezon si recomandari de la medicul de familie, osteoporoza, durerile de spate, semne si simptome ale afectiunilor cardiace, pacientul cu boli metabolice, durerea de stomac, rolul farmacistului si al psihologului.

La Intalnirile Safrina organizatorii sustin si promoveaza catre publicul general si personalul medical asociatiile de pacienti din Romania, in cadrul campaniei initiate in 2010, "Inscrie-te in asociatia de pacienti!". Astfel, la eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai urmatoarelor asociatii de pacienti care activeaza in judetul Cluj: Little People, Asociatia Pacientilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania - ART, Societatea Romana de Cancer, Asociatia Antiparkinson, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania - APAH-Ro. Asociatiile de pacienti, grupate pe diferite tipuri de boli, exercita un rol extrem de important in ceea ce priveste consilierea si informarea pacientilor, fiind parteneri de nadejde pentru personalul medico-sanitar si pentru intregul sistem sanitar. Campania social "Inscrie-te in Asociatia de Pacienti" si publicatia anuala "Ghidul Pacientului Roman" fac parte din cel mai important si amplu proiect de sustinere a tuturor pacientilor si asociatiilor de pacienti existente in Romania.

Pentru inscrieri la eveniment: evenimente@houston.ro sau la tel. 0735.181.618, 021-317.09.43. INTRAREA LIBERA, pe baza de inscriere!

PROGRAM EVENIMENTULUI poate fi consultat mai jos.

Istoric "Intalnirile Safrina"
Prima editie a "Intalnirilor Safrina" a debutat pe 6 septembrie 2009, la Constanta, sub coordonarea prof. dr. Vlad Tica, medic ginecolog de renume si vicepresedinte al Colegiului Medicilor din Romania. Au urmat in 2010 alte 4 intalniri, organizate la Cluj (ianuarie 2010), Sibiu (mai 2010), Bucuresti (iunie 2010) si Constanta (septembrie 2010). Printre lectorii care au fost alaturi de noi: prof. dr. farm. Marius Bojita, prof. dr. Nicolae Hancu, prof. dr. Sorin Rugina, prof. univ. dr. Vasile Sarbu, conf. dr. Cristina Mogosan, prof. dr. Doina Miere, prof. dr. Lorena Filip si multi altii.

Persoana de contact: Simona Oprea, PR Manager Houston NPA simona.oprea@houston.ro, 0733.076.381.

PROGRAM INTALNIRILE SAFRINA CLUJ
12 februarie 2011, Hotel City Plaza, Sala Ballroom

10.30 - 10.55 - Inregistrarea participantilor
Sesiunea I
11.00 - 11.10 - Dr. Mihai MOISESCU-GOIA, Director executiv adjunct de sanatate publica, DSP Cluj - Vaccinuri facultative. Vaccinarea HPV
11.10 - 11.20 - Dr. Mihaela LUPSE, Director medical al Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Cluj - Antibiotice, antiviata
11.20 - 11.30 - Dr. Ioan MURESAN, C.M.I Dr. Muresan - Afectiuni de sezon, recomandari de la medicul de familie
11.30 - 11.45 - Prof. dr. Horatiu BOLOSIU, presedinte Societatea Romana de Reumatologie si presedinte OsArt - Ce trebuie sa stim despre osteoporoza?
Tombola
Pauza 11.45 - 12.00

Sesiunea II
12.00 - 12.10 - Dr. col. Doina BALTARU, Spitalul Militar de Urgenta Cluj-Napoca - Recomandari pentru durerile de spate
12.10 - 12.20 - Dr. col. Mihai FLOREA, Spitalul Militar de Urgenta Cluj-Napoca - Semne si simptome ale afectiunilor cardiace
12.20 - 12.35 - Farm. Rodica ALUAS, director coordonator Farmaciile Dona - Impreuna pe drumul spre sanatate
12.35 - 12.50 - Dr. Stelian SARLEA, director general al Centrului Medical Asteco - Abordarea integrata a pacientului cu boli metabolice.
Tombola
Pauza 12.50 - 13.05

Sesiunea III
13.05 - 13.15 - Asist. univ. dr. Catinean Adrian (PhD), UMF Cluj - Durerea de stomac, explicatii de la medicul specialist
13.15 - 13.25 - Farm. Adelaida HAIDUC, vicepresedinte Colegiul Farmacistilor Cluj - Cum ne ajuta farmacistul?
13.25 - 13.35 - Psiholog Anca BREHAR - Psihologie-psihoterapie. Mic ghid de utilizare
13.35 - 13.50 - Farm. Rodica ALUAS - Detoxifierea cu ColonHelp, primul pas catre sanatate.
Tombola x 2
Sesiune de intrebari si raspunsuri

***
Parteneri oficiali: Colegiul Farmacistilor Cluj, Farmacisti fara Frontiere, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj, Directia de Sanatate Publica Cluj, Societatea Romana de Reumatologie, City Plaza Hotel, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, Centrul de Informare asupra Medicamentului, Asociatia Little People, Asociatia Pacientilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania - ART.

Parteneri media: FTR.ro, Antena 1 Cluj, Realitatea TV Cluj, Monitorulcj.ro, Radio Cluj, Radio UBB.

"Intalnirile Safrina" au la baza un concept creat si dezvoltat de compania Houston NPA.

Sponsori: Farmaciile Dona, Zenyth Pharmaceuticals, Worwag Pharma, Brizzyart, Plant Extrakt, Centrul Medical Asteco, CE Market, Biogenis, Dacia Plant, Beauty&More, Asil Cosmetics.

11/02/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii