Trimite unui prieten Printeaza pagina

ESENER - primul sondaj paneuropean privind riscurile noi si emergente in randul intreprinderilor

Elaborat cu sprijinul guvernelor si al partenerilor sociali la nivel european, ESENER isi propune sa sprijine intreprinderile din Europa in abordarea mai eficienta a securitatii si sanatatii in munca si sa ofere factorilor de decizie informatii transnationale comparabile, relevante pentru proiectarea si implementarea de noi politici in acest domeniu.

Pe langa analiza practicilor de management, ESENER analizeaza in detaliu modul in care lucratorii sunt implicati in gestionarea securitatii si sanatatii in munca, ceea ce reprezinta un factor important in implementarea cu succes a masurilor preventive la nivelul intreprinderii.

Sondajul european in randul intreprinderilor privind riscurile noi si emergente (ESENER) a fost realizat de TNS Infratest in 31 de tari europene, inclusiv cele 27 de state membre ale UE, Croatia, Turcia, Norvegia si Elvetia. Au fost realizate 36 000 de interviuri cu manageri si reprezentanti pe probleme de sanatate si securitate in intreprinderi cu cel putin zece angajati atat din cadrul organizatiilor private, cat si in cadrul celor publice din toate sectoarele (cu exceptia agriculturii, silviculturii si pescuitului).

Prin colectarea punctelor de vedere ale managerilor si reprezentantilor lucratorilor din intreaga Europa, sondajul ofera informatii esentiale privind modul in care intreprinderile europene gestioneaza in prezent aspectele de sanatate si securitate, cu un accent deosebit asupra riscurilor psihosociale relativ noi, precum stresul generat de munca, violenta si hartuirea. Constatarile ajuta la identificarea factorilor care incurajeaza masurile care trebuie luate si cele care descurajeaza sau impiedica luarea acestora. Sondajul arata tipul de sprijin de care ar putea avea nevoie intreprinderile pentru dezvoltarea unor proceduri eficace si modul in care angajatii pot fi implicati in acest proces. Astfel, sondajul imbunatateste orientarea masurilor asupra riscurilor noi si emergente. ESENER ajuta intreprinderile sa isi defineasca nevoile in functie de caracteristicile lor (dimensiune, sector, amplasare etc.) si, in plus, ofera asistenta intreprinderilor din intreaga Europa pentru a solutiona cu mai mare eficacitate aspectele SSM si promoveaza bunastarea tuturor angajatilor.

Chestionarele au fost elaborate de o echipa care cuprinde experti in elaborarea sondajelor si in domeniul SSM (in special riscurile psihosociale), impreuna cu personalul EU-OSHA. In plus, un grup consultativ.

23/11/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii