Trimite unui prieten Printeaza pagina

De Ziua Mondiala a Diabetului va fi lansata Campania Nationala "Controleaza-ti diabetul!"

Ziua Mondiala a Diabetului de anul acesta va prilejui lansarea Campaniei Nationale "Controleaza-ti diabetul!", care are ca principal scop implicarea autoritatilor in propagarea mesajului de alarma cu privire la incidenta crescuta a cazurilor de diabet din Romania. Proiectul isi propune, de asemenea, ca anual, fiecare centru important de diabet din tara sa organizeze Ziua Mondiala a Diabetului, creandu-se astfel un cerc al diabetului din punct de vedere informational si educativ in intreaga tara.

In cadrul campaniei "Controleaza-ti diabetul!" va fi lansat imnul luptei impotriva diabetului, care va fi interpretat de Adrian Tutu, castigatorul primei editii a show-ului TV "Romanii au talent".

Pentru a atrage atentia asupra importantei preventiei sau a monitorizarii permanente a diabetului, initiatorii campaniei propun ca in fiecare oras mare al tarii sa se realizeze linii de transport in comun destinate preventiei diabetului; astfel, mijloacele de transport in comun sa fie colatate cu mesajul campaniei: "Controleaza-ti diabetul!" - In cazul diabetului educatia inseamna preventie si control. Prin acest mijloc de informare, medicii considera ca mesajele pot ajunge eficient in randul populatiei.

Primele linii de transport in comun dedicate preventiei si educatiei in diabet vor circula in Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului 2011.

Initiatorii campaniei sunt Asociatia Romana de Educatie in Diabet si Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Dolj, iar managementul campaniei este asigurat de Sanatatea Press Group.

Potrivit ultimelor studii realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, aproape 346 de milioane din intreaga lume sufera in prezent de diabet. In Romania, specialistii considera ca diabetul afecteaza peste 1 milion de oameni, dintre care aproximativ 2.800 sunt copii.

Prof.univ.dr. Maria Mota, initiatoarea campaniei, a declarat: "Ca presedinte ales al Societatii Romane de Diabet, am considerat ca este de datoria mea sa demarez o ampla campanie, care sa se desfasoare la nivel national, in fiecare an si in care sa fie implicati toti factorii care pot contribui la sanatatea populatiei cu privire la preventia si diagnosticarea precoce a diabetului: medici diabetologi, medici de familie si autoritati".

O prima actiune a Campaniei Nationale "Controleaza-ti diabetul!" este Ziua Mondiala a Diabetului, care se va desfasura anul acesta in perioada 12-14 noiembrie, la Craiova. Manifestarile organizate in cadrul Zilei Mondiale a Diabetului au ca principal scop informarea si educarea cu privire la importanta preventiei diabetului si cunoasterea factorilor de risc care determina aparitia bolii, precum si imbunatatirea vietii persoanelor cu diabet.

Ziua Mondiala a Diabetului include o serie de manifestari dedicate publicului larg, pacientilor, reprezentatilor asociatiilor de pacienti cu diabet, medicilor si autoritatilor medicale.

Simpozionul stiintific "Actualitati si perspective in diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat", Concertul extraordinar - Orchestra Medicilor "Medicina si Muzica" si Decernarea premiilor de excelenta "Educatie si Preventie in Diabet", Testarea gratuita a glicemiei si a hemoglobinei glicozilate, Flash mob-ul "Controleaza-ti diabetul"., Marsul Biciclistilor "Sanatate pe doua roti. Impreuna impotriva diabetului" sunt doar cateva dintre activitatile care se vor desfasura anul acesta in cadrul Zilei Mondiale a Diabetului.

Pentru mai multe informatii despre Campania Nationala "Controleaza-ti diabetul!", accesati site-ul Asociatiei Romane de Educatie in Diabet: www.educatie-diabet.ro.

08/11/2011


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii