Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ancheta in cazul nou-nascutilor prematuri de la maternitatea din Campulung-Muscel

CSEKE Attila, ministrul Sanatatii a cerut, de ieri, o ancheta amanuntita in cazul nou-nascutilor prematuri de la maternitatea din Campulung-Muscel.

Conducerea Ministerului Sanatatii a fost sesizata in cursul zilei de ieri despre faptul ca doi gemeni, nascuti prematur in spitalul argesean nu beneficiaza de ingrijire corespunzatoare. Sesizarea a fost facuta telefonic de parintii celor doi copii.

Dupa verificarea informatiei, Ministerul Sanatatii a hotarat trimiterea unor echipaje de urgenta pentru a asigura transferul nou-nascutilor intr-o maternitate cu terapie intensiva avansata din Capitala.

La cererea ministrului Sanatatii, directorul Directiei de Sanatate Publica a supravegheat evacuarea copiilor si a demarat o ancheta asupra tuturor aspectelor legate de acest caz.

Ministrul Sanatatii CSEKE Attila, a declarat ca asteapta luni rezultatele anchetei.

"Daca se adevereste faptul ca s-a gresit, vor fi sanctionati toti cei care nu au respectat protocoalele medicale si nu si-au facut datoria", a spus ministrul CSEKE Attila.

In prezent, cei doi nou-nascuti sunt internati in sectia de terapie intensiva a matermitatii POLIZU din Bucuresti si beneficiaza de ingrijiri medicale de specialitate.

Medicii specialisti din aceasta unitate le acorda toata atentia si tratamentul corespunzator.

Ministerul Sanatatii si medicii specialisti, insa, nu pot oferi informatii asupra diagnosticului si a starii de sanatate a celor doi gemeni deoarece parintii au declarat in scris ca nu doresc sa fie oferite astfel de date.

Conform legislatiei in vigoare privind drepturile pacientilor, Ministerul Sanatatii si medicii specialisti sunt obligati sa respecte cererea parintilor.

21/11/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii