Trimite unui prieten Printeaza pagina

Alianta pentru Sanatate din Romania: Resimtim acut nevoia de imbunatatire a sistemului sanitar

Alianta pentru Sanatate din Romania sutine afirmatiile domnului presedinte Basescu in ceea ce priveste importanta modernizarii sistemului de sanatate si nevoia implementarii parteneriatului public privat.

Dorim sa atragem atentia insa, asupra cresterii bugetului pe programele nationale care a determinat marirea exponentiala a bugetului sanatatii de la un miliard in 2000 la 4,5 miliarde de euro in momentul actual. Aceasta crestere a determinat tratarea unui numar sporit de pacienti cu afectiuni cronice si cresterea calitatii si duratei de viata a acestora.

Consideram ca in acest moment calitatea actului medical este grav afectata in principal de proasta gestionare a fondurilor publice alocate sanatatii si mai ales a banilor alocati spitalelor. Banii se scurg pe salarii si utilitati fara sa ajunga la acolo unde este nevoie, in calitatea actului medical si acoperirea nevoii pacientilor de servicii medicale.

Este absolut necesar sa se realizeze o legislatie foarte bine pusa la punct in ceea ce priveste transformarea spitalelor in unitati medicale eficiente private sau in parteneriat public privat prin care partenerii privati sa fie obligati sa asigure calitatea actului medical. Hotararea transformarii spitalelor in fundatii sau societati comerciale trebuie facuta fundamentat pe studii de impact asupra populatiei si indicatori de clasificare a unitatilor spitalicesti pe criterii de performanta.

Speram ca raportul comisiei prezidentiale sa tina cont de nevoile reale ale pacientilor si de parerea specialistilor din domeniu, iar noul proiect de lege a sanatatii sa aduca performanta sistemului sanitar.

Pe aceasta cale ne reafirmam dispozitia de a ne aduce contributia la realizarea noului proiect de lege a sanatatii prin implicarea specialistilor A.P.S.R. pe toate sectoarele medicale!

Alianta pentru Sanatate din Romania, in calitate de reprezentant al principalelor categorii de participanti - pacienti si furnizori de servicii medicale - din cadrul sistemului de sanatate, a fost constituita tocmai din necesitatea realizarii si implementarii unor masuri pentru atenuarea degradarii progresive a sistemului de sanatate din Romania, motiv pentru care ne implicam activ si dorim sa sprijinim autoritatile in realizarea legilor si normelor privind domeniul sanatatii!

14/04/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii