Trimite unui prieten Printeaza pagina

A treia prelevare de organe in acest an, la Spitalul Judetean Timisoara

S-au prelevat rinichii si ficatul de la o pacienta in varsta de 65 de ani, din judetul Timis, aflata in moarte cerebrala in urma unei hemoragii cerebrale.

Moartea cerebrala a fost confirmata de testele efectuate si ulterior s-a obtinut acordul familiei pentru a putea preleva organele.

"Am anuntat Agentia Nationala de Transplant si, in urma analizarii potentialilor primitori compatibili s-a stabilit ca rinichii sa mearga la Cluj si ficatul la Bucuresti. Prelevarea organelor s-a desfasurat in conditii bune, organele prelevate fiind, de asemenea, in stare buna", declara prof. univ. dr. Dorel Sandesc, Sef Clinica ATI, intr-un comunicat de presa.

Prelevarea de organe a fost realizata de medicii de la Clinica Anestezie Terapie Intensiva (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara si de medici din Bucuresti si Cluj.

Echipele de medici au inceput prelevarea de organe la ora 00.30. Operatia a durat pana in aceasta dimineata, la ora 5.00.

Aceasta este cea de-a treia prelevare de organe realizata in acest an la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.

13/04/2010
Sursa: Televiziunea-medicala.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii