Trimite unui prieten Printeaza pagina

A inceput evaluarea creditelor obtinute de asistenti medicali si moase in anul 2010

Untitled Document

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania - Filiala Iasi a inceput, astazi, evaluarea numarului de credite obtinute de membrii sai in anul 2010.

Pentru reavizare, asistentii trebuie sa prezinte, in original, certificatul de membru, asigurarea de malpraxis valabila pe anul 2011 si certificatele de participare la manifestari stiintifice - cursuri, simpozioane, conferinte, mese rotunde etc. De asemenea, membrii OAMGMAMR Iasi care lucreaza in unitati precum farmacii cu circuit deschis, laboratoare, cabinete medicale individuale, ambulatorii de specialitate vor prezenta adeverinta de salariat in vederea achitarii cotizatiei.

In conformitate cu dispozitiile Programului National de Educatie Medicala Continua, un asistent medical/o moasa care a lucrat neintrerupt in anul 2010 trebuie sa fi obtinut minimum 30 de credite EMC.

Asistentii medicali/moasele care nu au exercitat profesia pe o perioada mai mare de sase luni in 2010 sunt exceptati de la obligatia de a obtine credite pentru anul respectiv. Este cazul celor care au fost in concediu de ingrijire a copilului, in concediu de maternitate, concediu medical precum si cazul asistentilor medicali debutanti in profesie. Dovada situatiilor mentionate se face prin adeverinta de la locul de munca. De asemenea, Programul National de Educatie Medicala Continua prevede ca asistentii medicali nevazatori "sunt exceptati de la obligativitatea de a acumula creditele stabilite pentru un an calendaristic". Pentru aplicarea vizei, persoanele respective vor prezenta certificatul de handicap la filiala judeteana a OAMGMAMR in cadrul careia sunt luate in evidenta.

Daca numarul de credite obtinut de fiecare membru OAMMR depaseste numarul total de credite stabilit, diferenta se reporteaza pentru anul urmator, in limita a 15 credite EMC.

Reavizarea certificatelor de membru se face pana la 31 martie 2010.

Potrivit art. 14, alin 2 din Statutul Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, "asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistentilor medicali care nu realizeaza anual numarul minim de credite stabilit de Consiliul National al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania li se poate suspenda dreptul de libera practica, pana la realizarea numarului de credite respective".

In filiala Iasi a OAMGMAMR sunt inregistrati 7 683 de membri.

04/01/2011 OAMGMAMR Iasi
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii