Trimite unui prieten Printeaza pagina

A cincea prelevare de organe la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara in acest an

Medicii de la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara impreuna cu echipe de specialisti din Bucuresti si Cluj au efectuat, in noaptea de miercuri (9 iunie) spre joi (10 iunie) o noua prelevare de organe, se arata intr-un comunicat de presa.

Este cea de-a 5-a prelevare de organe din acest an de la un donator aflat in moarte cerebrala. S-au prelevat rinichii si ficatul de la o pacienta in varsta de 51 de ani aflata in moarte cerebrala. Pacienta s-a internat in urma cu cateva zile si a fost supusa de urgenta unei interventii chirurgicale in urma unui anevrism cerebral rupt, dar starea acesteia s-a agravat. Toate testele efectuate au relevat faptul ca nu se mai putea face absolut nimic pentru pacienta.

Ficatul a fost preluat de echipa din Bucuresti, iar rinichii de cea din Cluj.

"Prelevarea a decurs in conditii foarte bune. Familia si-a dat acceptul foarte usor pentru a putea fi prelevate organele. Stiau deja ca pot salva alte vieti. Totodata, in cadrul Clinicii ATI este si un colectiv si o organizare buna", spune Asist. med. Dan Ilincariu, coordonator Transplant.

2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii