Trimite unui prieten Printeaza pagina

A 3-A Conferinta Nationala de Sanatate Publica "Provocari si perspective in sanatatea publica"

Sanatatea inseamna mai mult decat lipsa handicapului sau a bolii. Astfel sanatatea reprezinta starea de bine fizic , psihic si social in absenta bolii sau a infirmitatii ( OMS 1948 )

In perioada 28-30 mai 2014, la Timisoara, in organizarea Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara si a Institutului National de Sanatate Publica se va desfasura Conferinta Nationala de Sanatate Publica Editia a III-a, ce are ca tema principala: Provocari si perspective in sanatatea publica.

Evenimentul este adresat medicilor specialisti din medicina preventiva si curativa, medicilor rezidenti, doctoranzilor cat si altor specialisti care activeaza in domenii conexe medicinei si este creditat cu 12 credite EMC.

In agenda evenimentului sunt cuprinse subiecte precum: Tendinte in vaccinologie, Aspecte practice in relatie cu bolile infectioase, Provocari in preventia bolilor neinfectioase, Strategii la nivel comunitar de prevenire si control a bolii neoplazice, Management si informare in sanatate in relatia cu mediul, Alimente, nutritie si sanatate, Sanatatea mediului si sanatatea ocupationala, Sanatatea publica - sustinere (advocacy) si comunicare, Provocari in educatia despre sanatate a adolescentilor, Provocari in educatia despre sanatate a adultilor tineri.

O alta tema prezentata in cadrul conferintei este cea legata de Boala pneumococica, la care sunt invitati reprezentanti ai lumii medicale, mediului universitar si administratiei locale, este "Abordarea institutionala in sanatatea publica - Factorii implicati" si va fi moderata de Dr. Geza Molnar si Conf.Univ.Dr. Emilian D. Popovici, presedintele conferintei , care a declarat pentru echipa Houston NPA: "Eu prin sanatate publica nu inteleg doar specialitatea in sine ci sanatatea populatiei, aceasta conferinta fiind indreptata bineinteles in aceasta directie. De fapt dorim ca evenimentul sa fie un "laborator de stiinta, idei si solutii pentru sanatatea populatiei. Noutatea adusa de aceasta a 3-a editie a conferintei este reprezentata de alaturarea unor specialitati din medicina preventiva si cea curativa (inclusiv medicina de familie) in cadrul aceleiasi reuniuni. In fapt, cu totii activam in slujba sanatatii populatiei si este important sa ajungem sa ne intelegem unii pe ceilalti si sa intelegem ca numai impreuna putem reusi intr-o reforma reala pentru sanatate".

"Boala pneumococica o problema majora de Sanatate Publica"

Datorita bolilor pneumococice, se estimeaza ca, in lume, mor anual cica 1,6 milioane de oameni, jumatate din acestia fiind copii cu varste mai mici de 5 ani.

Boala pneumococica este considerata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind una dintre cauzele deosebit de importante ale mortalitatii infantile.

Responsabila cu aparitia acestei boli este bacteria Streptococcus pneumoniae , o bacterie localizata in tractul respirator superior , care este unul dintre principalii agenti patogeni infectiosi prezenti la varsta copilariei dar care afecteaza in masura semnificativa si persoanele de varsta a 3-a , transmiterea facandu-se de la om la om .

Date de contact

Dr. Alex Isaic
Tel: 0742309922
e-mail isaicus@gmail.com
Dr. Mihaela Noditi
Tel: 0721121152

E-mail dr.mihaela.noditi@gmail.com

28.05.2014


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii