Trimite unui prieten Printeaza pagina

10 ani de servicii de excelenta in domeniul infectiei cu HIV in Constanta

Astazi, 6 aprilie 2011, se implinesc 10 ani de servicii de excelenta in domeniul infectiei cu HIV oferite comunitatii constantene prin intermediul parteneriatului public privat dintre Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta si Fundatia Baylor - Marea Neagra, cu finantare de la Baylor College of Medicine, Texas Children's Hospital si Abbott Fund.

Evenimentul va fi sarbatorit la sediul Centrului de Excelenta Clinica HIV, str. Prelungirea liliacului nr. 10, incepand cu ora 10,30 si isi propune sa fie o ocazie atat de prezentare a celor realizate in acesti 10 ani cat si de celebrare a celor care de-a lungul timpului s-au implicat fie ca voluntari sau ca specialisti in lupta impotriva infectiei cu HIV.

Astfel in prima parte a evenimentului, intre orele 10,30 - 12,00, vor lua cuvantul personalitati atat din tara cat si din strainatate care si-au adus aportul la crearea si sustinerea acestui parteneriat public privat. Printre acestia se numara: prof. dr. Mark Kline, presedinte BIPAI, dl. Jeff Richardson, vice-presedinte Abbott Fund SUA, prof. dr. Adrian Strainu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sanatatii, prof. dr. Sorin Rugina, coordonator Centru regional HIV-SIDA.

Incepand cu ora 12,00 va avea loc dezvelirea unei statui aniversare care va fi insotita de acordarea unor premii simbolice unora dintre invitatii speciali ai evenimentului.

Acest eveniment reprezinta o ocazie pentru cei invitati sa cunoasca mai bine rezultatele obtinute in domeniul infectiei HIV/SIDA in cadrul acestui centru precum si sa faca cunostinta cu cativa dintre cei implicati in crearea primului Centru de Excelenta Clinica HIV din Romania.

Invitatii vor fi la dispozitia reprezentantilor presei dupa partea a doua a programului zilei, dezvelirea statuii.

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. 13000 de persoane au fost testate si consiliate in perioada noiembrie 2007-septembrie 2010.

06/04/2011 FUNDATIA BAYLOR MAREA NEAGRA
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii