Trimite unui prieten Printeaza pagina

Cum poti adauga acizi omega-3 in dieta copilului tau

Acizii grasi omega-3 sunt importanti pentru buna functionare a sistemului nervos, deoarece ei intra in componenta membranelor ce protejeaza celulele nervoase.

Organismul uman nu poate sintetiza acizi grasi omega-3 sau omega-6, care trebuie asadar procurati din alimentatie.

Majoritatea persoanelor cuprind in dieta o cantitate suficienta de acizi omega-6, insa in multe cazuri, si in special la copii, care sunt mofturosi la mancare, exista un deficit de acizi grasi omega-3 in alimentatie.

Cele mai bune surse de acizi grasi omega-3 sunt uleiul de peste, nucile, semintele de in, semintele de dovleac, uleiul de canola, si soia. Daca copilul tau nu mananca nici unul dintre aceste alimente, atunci trebuie sa ii asiguri un aport corespunzator de acizi omega-3 prin suplimente alimentare sau prin adaugarea acestora direct in mancare.

Capsulele de ulei de peste sunt larg folosite, insa au dimensiuni mari si pot fi dificil de inghitit pentru copii. De asemenea, pot avea un gust de peste, neplacut pentru copii.

Unele companii au scos pe piata capsule special concepute pentru copii. Acestea incearca sa mascheze gustul de peste prin diferite arome, precum arome puternice de portocale.

Alte suplimente pot fi produse din seminte de in, ce nu are au gust neplacut, insa pot fi de asemenea dificil de inghitit.

Uleiul sau semintele de in pot fi adaugate direct in mancarea copilului. Semintele pisate confera o forma crocanta interesanta mancarurilor.

Daca copilului nu ii plac alimentele crocante poti pune ulei de in pe suprafata mancarii. Foloseste uleiul de in in loc de margarina sau unt pe paine sau in sandwish-uri. De asemenea, poti utiliza uleiul ca dressing pentru salate.

Nu gati cu uleiul de in deoarece, prin gatire, se distruc componenetele sanatoase.

Uleiul de canola constituie, de asemenea, o sursa buna de acizi grasi omega-3. Poti utiliza uleiul de canola ca dressing pentru salate.

Ouale provenite de la gainile hranite cu suplimente de faina de peste sunt o sursa excelenta de acizi omega-3.

Cauta pe raft produsele carora le-au fost adaugati acizi grasi omega-3. De exemplu, unele firme produc maioneza imbogatita cu acizi omega-3.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii