Trimite unui prieten Printeaza pagina

Trei metode eficiente pentru a trata caderea parului

Nimeni nu doreste sa renunte la podoaba capilara. O persoana adulta obisnuita are in jur de 100.000 de fire de par, iar pentru a le pastra un timp cat mai indelungat poti apela la variate remediile naturiste.

Este important de stiut ca odata ce parul incepe sa cada, medicina clasica nu te poate ajuta foarte mult. Cu exceptia cazurilor de infectii ale pielii scalpului, de stres acut sau in care se urmeaza un tratament de chimio sau radioterapie, caderea parului este ereditara si permanenta atat la barbati cat si la femei.

Masajul

Imbunatatirea circulatiei sanguine catre foliculii pilosi este un ajutor important in combaterea caderii parului si pentru cresterea de noi fire.

Efectuarea unui masaj capilar de 3 minute pe zi stimuleaza circulatia sanguina de la nivelul scalpului, si implicit cresterea parului. Foloseste delicat pulpele degetelor prin netezire si frictionare circulara.

Mare atentie insa sa nu se bruscheze sau sa se traga de firele de par, deoarece aceasta poate cauza alopecie de tractiune.

Aromaterapia

Un amestec de uleiuri esentiale de levantica si frunze de dafin poate face minuni in stimularea scalpului. Nu doar ca te vei bucura de mirosul placut al acestui amestec, dar ii vei simti si efectele benefice.

Poti procura ingredientele si cere indicatii despre prepararea mixturii de la plafar.

Dupa pregatirea amestecului il poti aplica pe scalp printr-un masaj delicat. Lasa-l 15-20 de minute sa actioneze, apoi adauga 3 picaturi de ulei esential de dafin la un sampon obisnuit si spala-te pe cap.

Dieta

Pentru barbati. Adoptarea unei diete saraca in grasimi poate intarzia si incetini procesul fiziologic de cadere a parului. Dietele bogate in grasimi determina, de regula, cresterea nivelului de testosteron, hormon considerat a fi implicat in pierderea naturala a parului (chelire fiziologica).

Pentru femei. Subtierea si caderea firelor de par la femei este, de regul,a un semn al existentei unei tulburari la nivelul tractului gastrointestinal. Pentru remedierea acestei probleme poti lua suplimente cu Lactobacillus acidophilus dupa fiecare masa timp de 2 luni.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii