Trimite unui prieten Printeaza pagina

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" - IMPREUNA SALVAM VIETI!

Pe data de 30 iunie 2010, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" s-au inregistrat 598 de prezentari la camerele de garda si UPU, dupa cum urmeaza:
- UPU: 58 prezentari, dintre care 25 cazuri de urgenta au necesitat internare;
- Chirurgie si Ortopedie pediatrica: 250 de prezentari, dintre care 35 cazuri de urgenta care au necesitat internare;
- Chirurgie Plastica: 86 de prezentari, dintre care 25 de traumatisme de parti moi și arsuri;
- ORL: 42 de prezentari - patologie specifica cu caracter de urgenta;
- Pediatrie: 190 de prezentari.
Din totalul celor 598 de copii care au avut nevoie de asistenta medicala interdisciplinara de urgenta, au fost spitalizati 90.

Pe data de 30 iunie 2010 se externeaza fetita cu arsura 60% din suprafata corporala, TGD + (gradul III-IV) transferata in urma cu 2 luni din alta unitate spitaliceasca, precum si fetita cu arsura electrica (voltaj inalt) pe 80% din suprafata corpului, a caror evolutie a fost favorabila sub tratamentul sustinut chirurgical si medical.

Va reamintim faptul ca, in medicina de urgenta a copilului, predomina patologia accidentala (traumatisme, plagi, caderi, traumatisme craniene, arsuri, intoxicatii, aspiratie de corpi straini in caile respiratorii, accidente rutiere), iar acestea sunt in mare parte usor de prevenit. De aceea, spitalul nostru a initiat si promovat o campanie de prevenire a accidentelor copilului. Pentru ca acest mesaj profilactic sa ajunga la societate, avem nevoie de sprijinul dumneavoastra permanent si nemijlocit. IMPREUNA SALVAM VIETI! Pe site-ul spitalului nostru gasiti informatii referitoare la aceasta problematica de interes public.

In cursul zilei de 30 iunie 2010 a fost transferat un nou-nascut de sex feminin, sub-ponderal, insotit de mama, prezentand leziuni mai mici de 3% din suprafata corpului, parcelare, la nivelul unui antebrat si coapsei homo-laterale; afirmativ, leziunile s-au produs prin contact cu suprafete calde. Copilul are o adaptare neonatala normala si primeste ingrijiri specifice de nou-nascut, precum si ingrijiri locale.

In primele 6 luni ale anului 2010 au fost spitalizate in Clinica de Arsuri peste 400 de cazuri de arsuri la copil, majoritatea grave, din toata tara; concomitent, prin serviciul ambulator au fost asistate alte 1000 de cazuri de arsuri minore si medii, la copil. Arsurile copilului se produc in proportie de 99% in mediul casnic sau in spatiile improprii de joaca (revenim cu rugamintea de a ne sprijini in campania de prevenire a electrocutiilor majore la copii, produse in zona liniilor de inalta tensiune, stalpi, linii ferate, puncte de transformare, instalatii electrice improvizate). Este de o deosebita importanta faptul de a incerca sa avertizam parintii si copiii de varsta scolara asupra gravitatii acestor leziuni si a faptului ca niciun copil nu trebuie sa fie expus la un astfel de pericol. De la inceputul anului, in Clinica de Arsuri au fost salvati, cu pretul unor eforturi medicale deosebite, 10 copii cu arsuri electrice majore, amenintatoare de viata.

Va multumim pentru interesul constant acordat copiilor si muncii noastre. Pentru orice informatie in timp real, va stam la dispozitie.

02/07/2010, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii