Trimite unui prieten Printeaza pagina

Fiecare copil conteaza. Invata sa traiesti cu ADHD!

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie este termenul actual pentru o tulburare de dezvoltare specifica, prezenta atat la copii cat si la adulti, caracterizata prin deficite in inhibarea comportamentala, sustinerea atentiei si rezistenta la distragerea atentiei, precum si reglarea nivelului de activitate la cerintele situatiei (hiperactivitate sau agitatie).

Aceasta tulburare a avut etichete numeroase si diferite pe parcursul secolului trecut, inclusiv "sindromul copilului hiperactiv", "reactia hiperkinetica a copilariei", "disfunctie cerebrala minima" si "tulburari de deficit de atentie cu sau fara hiperactivitate".

Persoanele cu ADHD sunt frecvent obervate a fi excesiv de nervoase si agitate, mereu pe picior de plecare.

Persoanele cu ADHD manifesta o capacitate redusa de sustinere a atentiei sau persistenta in realizarea unei sarcini, acesta problema apare frecvent in situatia in care individul considera ca activitatile sunt
repetitive, plictisitoare si prelungite. De cele mai multe ori, aceste persoane nu reusesc sa demonstreze acelasi nivel de persistenta, motivatie, si dorinta de a face comparativ cu cei de aceiasi varsta.

In prezent putem intelege ca ADHD implica mai mult decat simptomele evidente ale lipsei de concentrare / distractibilitate si impulsivitate / hiperactivitate, asa cum sunt enumerate in Manualul Diagnostic si Statistic al Bolilor Mentale, editia a 4-(DSM-IV) si este evident ca dificultatile psihologice care stau la baza acestor simptome implica deficite in toate functiile executive (FE) majore.

Lasata netratata, afectiunea, are un impact generalizat asupra activitatilor din domeniile majore ale vietii de zi cu zi, incluzand comportamente legate de de functionarea educationala, profesionala, sociala si de sanatate.

Prin urmare este imperativ necesar ca profesionistii din sanatate mintala, profesii paramedicale, educatie si asistenta sociala, sa aiba cat mai multe cunostiinte actualizate despre aceasta tulburare si tratamentul ei.

ADHD este in prezent recunoscuta ca fiind o tulburare relativ obisnuita la copii si adulti, ea afectand 5-8% dintre copii si 3-5% din populatia adulta. Aceste procente sunt ingrijoratoare si reprezinta un numar mare de trimiteri la specialistii in sanatate mintala sau medicii de familie.

De asemenea, este esential ca parintii copiilor cu ADHD si adultii avand acest diagnostic sa beneficieze de cele mai recente informatii cu privire la aceasta tulburare si la gestionarea ei.

Toate aceste lucruri pot avea loc cu ocazia evenimentului :
"Fiecare copil conteaza, invata sa traiesti cu ADHD"
.

PROGRAM - 08 iunie 2012
08.00 - 10.00: Inscriere participanti si distribuirea mapelor
10.00 - 10.15: Cuvant de bun sosit si prezentare - Dr. Russel Barkley Ph.D
10.15 - 11.15: ADHD: Diagnostic si subtipuri - Dr. Russel Barkley Ph.D
11.15 - 11.30: Coffe brake
11.30 - 13.00: ADHD, Functiile executive si Autoreglarea: Implicatii pentru management - Dr. Russel Barkley Ph.D
13.00 - 14.30: Lunch
14.30 - 16.00: Elemente cheie pentru un management eficient al clasei, in cazul elevilor cu adhd - Conf.univ.dr. Camelia Stanciu

PROGRAM - 09 iunie 2012
10.00 - 11.30: Optimizarea tratamentului ADHD - Impactul comorbiditatilor - partea 1 - Dr. Russel Barkley Ph.D
11.30 - 12.00: Coffe brake
12.00 - 13.00: Optimizarea tratamentului ADHD - Impactul comorbiditatilor - partea 2 - Dr. Russel Barkley Ph.D
13.00 - 14.30: Lunch
14.30 - 16.00: VA FI CONFIRMAT

Eveniment organizat de:

ASOCIATIA PENTRU FORMARE SI DEZVOLTARE PERSONALA cu participarea extraordinara a Dr. RUSSEL A. BARKLEY, Ph.D. Internationally Recognized ADHD Authority si Conf.univ.dr. Camelia Stanciu
Perioada: 08 - 09 IUNIE 2012

25.02.2012


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii