Trimite unui prieten Printeaza pagina

FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Proiectul "SECURITATEA SI SANATATEA IN MUNCA, O PREMISA PENTRU COMPETITIVITATE", cofinantat din Fondurile Structurale Europene in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, este un proiect strategic cu abordare bi-sectoriala, regionala si nationala in domeniul securitatii si sanatatii in munca si urmareste sa creasca nivelul de constientizare a riscurilor profesionale si de prevenire a acestora, prin punerea la dispozitia managerilor, responsabililor in domeniul securitatii si sanatatii in munca (SSM), coordonatorilor de SSM, reprezentantilor patronatelor si sindicatelor din sectoarele Hoteluri, Restaurante si Catering (HORECA) si Constructii a unui set de instrumente utile, sub forma de materiale informative tiparite, elaborate de expertii INCDPM "Alexandru Darabont" Bucuresti, care sa faciliteze implementarea legislatiei in domeniu la nivelul locurilor de munca.

Totodata, printr-un set de seminarii, desfasurate in cele 8 regiuni ale tarii, urmeaza sa se prezinte argumente coerente si convingatoare in favoarea sensibilizarii grupului tinta asupra importantei securitatii si sanatatii in munca, ca parte integranta a gestionarii calitatii si ca element determinant al performantei si competitivitatii economice.

Proiectul "Securitatea in munca, o premisa pentru competitivitate" isi propune:

- Cresterea gradului de cunoastere privind aplicarea modelelor organizationale care permit intreprinderilor sa coreleze propriile cerinte de competitivitate cu reglementarile din domeniul securitatii si sanatatii in munca.

- Cresterea gradului de constientizare privind importanta implementarii conceptului de flexibilitate a organizarii capabile sa coreleze cerintele de competitivitate ale intreprinderilor cu reglementarile din domeniul securitatii si sanatatii in munca.

- Cresterea gradului de promovare a modelelor flexibile de organizare capabile sa coreleze cerintele de competitivitate ale companiilor cu reglementarile din domeniul securitatii si sanatatii in munca- documentarea, dezvoltarea, diseminarea materialelor de informare in domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru cele 2 sectoare de activitate.

- Cresterea nivelului de cunostinte specifice in raport cu schimbarile si evolutiile actuale din sectoarele HORECA si constructii - desfasurarea a 8 seminarii regionale de instruire pentru fiecare sector in problematica organizarii flexibile a companiei capabile sa coreleze cerintele de competitivitate ale companiilor cu reglementarile din domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Grupul tinta este compus din:

- 20.000 de lucratori, manageri, reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor din sectorul HORECA, ce vor primi materialele informative de specialitate in domeniul securitatii si sanatatii in munca elaborate de expertii INCDPM "Alexandru Darabont" Bucuresti si 1200 de lucratori, manageri, reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor din sectorul HORECA care vor primi informatii prin intermediul a 8 seminare regionale.

- 20.000 de lucratori, manageri, reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor din sectorul constructii, ce vor primi materialele informative de specialitate in domeniul securitatii si sanatatii in munca elaborate de expertii INCDPM "Alexandru Darabont" Bucuresti si 1200 de lucratori, manageri, antreprenori, reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor din sectorul constructii care vor primi informatii prin intermediul a 8 seminare regionale.

Accesul participantilor la Conferinta de lansare a proiectului este GRATUITA datorita confinantarii oferite de FONDUL SOCIAL EUROPEAN.

Prin implementarea acestui proiect se promoveaza o mai buna vizibilitate a problematicii securitatii si sanatatii in munca in mediul de afaceri din Romania, a organizarii flexibile ca premisa a cresterii competitivitatii si adaptabilitatii companiilor romanesti la conditiile pietei.

12/11/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii