Trimite unui prieten Printeaza pagina

Directiile de sanatate publica din judetele afectate de inundatii, in alerta

Ministerul Sanatatii atrage atentia reprezentantilor directiilor de sanatate publica sa puna in aplicare actiunile din planul de masuri pentru asigurarea asistentei medicale in zonele afectate de inundatii.

Astfel, pentru a preintampina aparitia de epidemii, directiile de sanatate publica vor asigura, in principal, supravegherea populatiei din punct de vedere epidemiologic si monitorizarea calitatii apei potabile in zonele afectate, asanarea si dezinfectia fantanilor.

Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenta medicala de urgenta pentru toate persoanele aflate in dificultate si vor verifica stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanti, vaccinuri pentru acordarea asistentei medicale pentru prevenirea imbolnavirilor.

De asemenea, va fi asigurat transportul gravidelor, a persoanelor in varsta cu boli cronice, dializatilor si copiilor care au nevoie de servicii medicale.

Acolo unde este necesar reprezentantii DSP-urilor vor inregistra populatia afectata pentru a declansa campanii de vaccinare impotriva hepatitei A si tetanosului.

Facem apel la medicii de familie sa asigure asistenta medicala in permanenta si sa monitorizeze starea de sanatate a populatiei din zonele afectate.

RECOMANDARI PENTRU POPULATIE ce trebuie luate pentru prevenirea imbolnavirilor:

a) sase consume apa imbuteliata, sa nu bea apa direct din fantani sau de la robinet;

b) sa se utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiarta si racita;

c) sa se consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;

d) sa nu se atinga animalele moarte si sa avertizeze autoritatile, in vederea evacuarii acestora;

e) sa se evite expunerea prelungita la frig/umezeala,

f) sa se pastreze alimentele in conditii igienice;

g) sa se respecte igiena individuala;

h) la primele semne de boala sa se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.

26/06/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii