Trimite unui prieten Printeaza pagina

Continutul nutritiv si caloric al fructelor si sucurilor si compoturilor din fructe

Tabel cu continutul in proteine, lipide (grasimi), glucide (carbohidrati) si calorii la 100 g parte comestibila, al fructelor si sucurilor si compoturilor de fructe.

Aliment
Proteine
%
Lipide (grasimi)
%
Glucide (carbohidrati)
%
Calorii
Fructe proaspete
Banane
1.3
0.4
15.7
73
Caise
1
0.1
11.7
53
Capsuni
0.8
0.6
7.4
39
Cirese
1
0.3
15
68
Corcoduse
0.6
0.1
10.2
45
Dude
1.3
0.6
14.5
81
Fragi de padure
1.3
1
9.8
57
Grapefruit
0.6
0.2
6.5
31
Gutui
0.5
0.5
12
56
Lamai
1
0.3
6
31
Mandarine
0.8
0.2
9
42
Macese
4.1
1.2
21.8
127
Mere
0.3
0.4
14.5
64
Pepene galben
0.5
0.1
5
23
Pepene verde
0.5
0.1
5.4
29
Pere
0.6
0.4
14.6
66
Piersici
0.9
0.1
11
50
Portocale
0.8
0.2
10
47
Prune
0.6
0.1
16.8
72
Struguri
0.8
1
17.6
85
Visine
1
0.5
12.6
60
Sucuri de fructe
Suc de mere
0.1
-
17.4
72
Suc de mere concentrat
0.5
-
64
264
Suc de pere
0.1
-
14
58
Suc de prune
0.1
-
13.7
56
Suc de struguri
0.1
-
20
83
Compoturi
Compot de caise
0.5
-
14
59
Compot de cirese
0.5
-
14
59
Compot de gutui
-
-
17
70
Compot de mere
0.3
-
17
71
Compot de pere
0.2
-
20
83
Compot de piersici
0.6
-
11.5
50
Compot de prune
0.4
-
15
63
Compot de visine
0.4
-
13.6
57

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

       

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii