Trimite unui prieten Printeaza pagina

Conferinta "Bebe sanatos", editia a III-a - 23 de tineri parinti au aflat...

Sanatatea Media Group a organizat pe data de 3 iulie 2010, la Institutul National de Statistica din Bucuresti, cea de-a treia editie a Conferintei "Bebe Sanatos". Desfasurata sub tematica "rolul parintilor in fundamentarea unei vieti sanatoase a copilului" - aceasta editie si-a propus sa ofere cele mai pertinente si eficiente solutii pentru problemele cu care se confrunta orice parinte in societatea actuala. 230 de tineri parinti sau viitori tatici si mamici au raspuns invitatiei lansate de Sanatatea Media Group si au ales sa-si petreaca ziua de sambata informandu-se de la unii dintre cei mai renumiti medici, asupra celor mai bune metode de crestere si ingrijire a copiilor in primii trei ani de viata.

Ingrijirea corecta a bebelusilor si asigurarea unei cresteri echilibrate si sanatoase a celor mici sunt responsabilitatile oricarui adult care se hotaraste sa isi asume rolul de parinte. Aceste aspecte au fost evidentiate si de speakerii care au sustinut prezentari in cadrul evenimentului si care au oferit raspunsuri la intrebarile celor prezenti in sala de conferinta. Printre acestia: prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, medic primar chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, dr. Florin Popescu, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia din Bucuresti, dr. Tatiana Ciomartan, medic primar pediatrie, Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Prof. dr. Alfred Rusescu" din Bucuresti.

Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu a marturisit ca, de-a lungul carierei sale, a observat ca toti copiii care sufera traumatisme de la o varsta frageda se maturizeaza mult mai repede decat ceilalti de-o seama cu ei. De aceea, este foarte important ca parintii sa le ofere celor mici dragostea de care au nevoie si sa incerce sa previna orice tip de afectiune sau malformatie care i-ar putea face sa se simta diferiti de ceilalti copii. "Vreau sa subliniez, de asemenea ca Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu", prin efortul medicilor care lucreaza aici, a contribuit la salvarea unor cazuri de bebelusi ce aparent nu mai aveau nicio sansa de salvare. Au fost efectuate interventii chirurgicale dintre cele mai complicate, nu atat prin procedura de operatie, cat datorita tipurilor de malformatii sau arsuri cu care personalul nostru s-a confruntat", a mai adaugat prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.

Nu doar tema prevenirii accidentelor la copii s-a bucurat de interes in randul participantilor la conferinta, ci si celelalte subiecte dezbatute, mai precis: alegerea celei mai bune metode de nastere (nasterea naturala sau nasterea prin cezariana), prevenirea si tratamentul eficient al bolilor copilului in primii ani de viata (tratamentul homeopatic la copii, febra la nou-nascut, sugar si copilul mic), riscurile fumatului asupra fatului, alimentatia echilibrata pentru cresterea sanatoasa a copilului, asigurarile de viata pentru copii, igiena nou-nascutului si a sugarului.
In ceea ce priveste controversa din jurul temei privind alegerea celei mai bune metode de nastere - nasterea naturala sau nasterea prin cezariana - dr. Florin Popescu, medic specialist obstetrica-ginecologie la Spitalul Filantropia Bucuresti a precizat ca orice nastere implica un minim de risc, dar daca ne referim la raportul beneficiu-risc, acesta este inclinat foarte mult in favoarea nasterii naturale.

"In cazul operatiei de cezariana creste numarul de incidente operatorii, numarul de infectii, numarul zilelor de spitalizare. In plus, durerea post-operatorie are o durata mai lunga. Comparativ cu nasterea naturala, cezariana prezinta risc crescut de implicatii emotionale ale mamei. Mama are o experienta limitata a nasterii, creste perioada pana cand mama are contact direct cu bebelusul", a precizat dr. Florin Popescu. De asemenea, depresia post-natala este mult mai frecventa in randul femeilor care nasc prin cezariana.

Realizat sub forma unui eveniment interactiv, Conferinta "Bebe Sanatos" a imbinat partea educativa cu divertismentul si buna-dispozitie. Cei mici s-au bucurat si au dansat pe melodiile copiilor de la trupa Contrapunct. In plus, participantii au primit premii si cadouri din partea organizatorilor si a partenerilor evenimentului. Editia a III-a a conferintei "Bebe Sanatos" a fost un eveniment de succes, iar parintii au promis ca vor reveni si la editiile viitoare.

05/07/2010 Sanatatea Media Group
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii